ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2024/25 – 5. kolo

Hrály se pouze čtyři utkání, dvě budou dohrána o volném víkendu příští týden. Výborný výkon Spartaku Přerov v Dobřanech. Po výkonu 3636 poražených kuželek jasná výhra 7:1. Michal Pytlík v tomto utkání porazil 661 kuželek.

O tomto víkendu se hrály pouze čtyři utkání pátého kola. Zbývající dvě budou dohrány o volném víkendu příští týden. Po páteční dohrávce nehohrávce třetího kola mezi celky KK Zábřeh a KK Vyškov, ke kterému se hosté nedostavili a kde hlavním důvodem byl hráčský deficit, skončilo utkání kontumačně ve prospěch KK Zábřeh, v tomto kole skončila tři utkání výhrou domácích celku, pouze Spartak Přerov zvítězil po výborném výkonu v Dobřanech. Přerov podal výborný výkon, když porazil celkově 3636 kuželek. Tabulku vede nadále Spartak Přerov jako jediný bez ztráty bodů. Naopak na body zatím nedosáhl poslední celek tabulky Podlužan Prušánky.

Ve čtyřech utkáních padlo osm šestistovek. Nejlepší výkon v tomto kole zahráli hráči Spartaku Přerov v Dobřanech. Michal Pytlík porazil 661 kuželek, Jiří Divila 631 a Stanislav Beňa ml. 626 kuželek. V dosažených průměrech je zatím devět hráčů nad šestistovkou. Nadále vede pořadí jednotlivců Radim Metelka TJ Valašské Meziříčí 628. Druhý je Michal Pytlík průměrem 622,33.

Lokomotiva České Velenice hostila Podlužan Prušánky. Domácí udržovali po celé utkání mírnou převahu a zaslouženě zvítězili 6:2 o 114 kuželek. Výborně pro domácí zahájil utkání skvělým výkonem Tomáš Maroušek, který porazil 624 kuželek, a to byl nejlepší výkon utkání. Střední část utkání ovládli rovněž domácí hráči. Oba dosáhli shodného výkonu 572 poražených kuželek a brali oba body. V závěru utkání se dařilo hostujícímu Janu Zálešákovi, který porazil 606 kuželek. Bral za tento výkon bod, ale to již nemohlo na celkové výhře domácích hráčů nic ovlivnit.

Klokani hostili v tomto kole Spartak Přerov a na svého soupeře, který podal výborný výkon nestačili. Prohráli 7:1 o 141 kuželek. Jediný bod pro domácí celek získal až v závěru utkání, kdy již byla prohra neodvratná, Lukáš Doubrava po výkonu 591 kuželek. Tři šestistovky pokořili v tomto utkání přerovští hráči, domácí hráči žádnou.

KK Sadská hostila Slovan Kamenici nad Lipou a bez větších problémů v tomto utkání zvítězila 7:1 o 172 kuželek. Hostům se nedařilo. Celkově porazily 3224 kuželek, a to na zisk bodů nestačilo. Jediný bod pro hosty uhrál Ve střední části utkání Lukáš Dúška po výhře 4:0 o 42 kuželek. Nejlépe z hostujícího celku zahrál Václav Rychtařík ml. který porazil 591 kuželek. Měl smůlu, že na nej podal nejlepší výkon domácího celku Jiří Miláček, když porazil 614 kuželek a bral bod.

SKK Rokycany hostili KK Vyškov, který má problémy s hráčskou základnou. Hosté domácím po dvě třetiny utkání vzdorovali. Závěr pak vyzněl jasně ve prospěch domácího celku. Konečný výsledek 6:2 o 74 kuželek ve prospěch Rokycan. Výborný výkon opět podal Roman Pytlík, který porazil 620 kuželek, a to byl nejlepší výkon v utkání. Z družstva Vyškova byl nejlepší náhradník Pavel Zaremba, který porazil 592 kuželek.

Datum: 19. 10. 2024 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa