ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Mezinárodní klubové poháry – preview

Startuje nabitý pohárový týden.

Celý tento týden budou probíhat další ročníky mezinárodních klubových pohárů, tedy 35. ročník Světového poháru, stejný ročník Evropského poháru a 22. ročník Poháru NBC.

Osm českých družstev si vybojovalo právo účasti na těchto kláních. Na Světovém poháru v maďarském Zalaegerszegu Česko budou reprezentovat KK Slovan Rosice a KK Jihlava. Slovinský Maribor pořádá Evropský pohár, kterého se účastní SKK Náchod a TJ Sokol Duchcov. Pohár NBC se odehraje v srbském Apatinu za účasti KK Jihlava, TJ Spartak Přerov a obou výběrů TJ Valašské Meziříčí.

Ještě, než se dostaneme k letošnímu losu, tak krátká připomínka loňských úspěchů. Slovan Rosice loni na SP obsadil třetí místo. Slavia Praha na EP skončila čtvrtá. A konečně SKK Náchod na Poháru NBC těsně pátý.

Program SP hned v úterý ráno v 9:30 načne první zástupce Jihlavy, kterého během dne doplní další dva kolegové. Rosice se představí až ve středu v 9:15 se svoji první hráčkou. Kvalifikace SP vyvrcholí ve čtvrtek večer. Pátek a sobota budou věnovány bojům ve Final four, a to platí pro všechny turnaje.

I kvalifikace EP začne již zítra. Ve 12:00 se představí první hráč Duchcova. Ženy začínají až ve středu odpoledne. V 16:00 vstoupí do hry hráčky Náchoda.

Rozsáhlá kvalifikace Poháru NBC začne rovněž v úterý v 9:00. Hru zahájí první muž Valmezu, o hodinu později nastoupí přerovský reprezentant. Ženy budou následovat odpoledne od 17:45, resp. od 19:00.

K dispozici budou online streamy ze všech tří akcí, odkazy naleznete níže. Na fb účtu ČKA budou uveřejňovány průběžné výsledky. Kompletní výsledky samozřejmě naleznete na webu NBC, na stránkách jednotlivých pohárů (odkazy níže). Kompletní reportáže přinese KuLi, které vyjde na přelomu měsíců.


Datum: 14. 10. 2024 | Sekce: Mezinárodní soutěže | Autor: Lukáš Dařílek