ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2024/25 – 4. kolo

Bez ztráty bodu zůstává v tabulce po tomto kole pouze Spartak Přerov. Nejlepší výkon kola Tomáš Bek KK Sadská 641 kuželek.

V neúplném čtvrtém kole zvítězily domácí celky ve třech utkáních. Pouze Slovan Kamenice nad Lipou neuhájila domácí prostředí a prohrála s KK Zábřehem 6:2. Utkání KK Vyškov – Spartak Přerov a TJ Valašské Meziříčí – Lokomotiva České Velenice byla po vzájemné dohodě družstev odložena. V tabulce jsou na čele hráči Spartaku Přerov, kteří nepoznali zatím hořkost porážky. Na opačném konci tabulky je naopak překvapivě Podlužan Prušánky, který jako jediný nebodoval.

Padlo osm šestistovek. Nejlepší výkon kola zahrál Tomáš Bek KK Sadská, který porazil 641 kuželek. V pořadí jednotlivců vede i po tomto kole Radim Metelka TJ Valašské Meziříčí.

Klokani hostili v tomto kole Slovan Karlovy Vary a po dobrém výkonu jasně zvítězily 6:2 o 190 kuželek, když zahráli nejlepší výkon družstva v tomto kole. Celkově porazili 3572 kuželek. Domácí a hostující hráči brali po bodu v úvodu a v závěru zápasu. Střední část utkání ovládli domácí hráči ziskem obou bodů. Hezkou tečku pro domácí udělal v závěru utkání Jiří Baloun. Druhý nejlepší výkon v utkání 620 a své soupeře přehrál o 136 kuželek. Na poražené kuželky byl lepší jeho spoluhráč Jaroslav Roj, který porazil 633 kuželek.

KK Sadská hostila Centropen Dačice a v dramatickém utkání nakonec zvítězila 6:2 o 22 kuželek. Hosté měli zásluhou Petra Vojtíška 608 a Josefa Brtníka 630 výborný vstup do utkání, Po úvodu vedli 2:0 o 88 kuželek. Ještě po střední části utkání měli navrch. Před závěrem vedli 3:1 a nahráli další tři kuželky. V závěru zápasu se dařilo domácím hráčům, a to hlavně Tomášovi Bekovi, který podal v utkání nejlepší výkon, když porazil 641 kuželek a podílel se velkou měrou na tom, že domácí nakonec porazili o 22 kuželek víc jak hosté a celkově zvítězili 6:2

SKK Rokycany uhrály v tomto kole první body v soutěži, když porazily doma Podlužan Prušánky 5:3 o 48 kuželek. Ve všech částech utkání dělba bodů, a tak o výhře rozhodovaly poražené kuželek. V konečném účtování jich mělo o 48 více domácí družstvo a po zásluze zvítězilo. V utkání padla jediná šestistovka, o kterou se zasloužil domácí hráč Vojtěch Špelina, který porazil 616 kuželek. Z hostujícího celku zahrál nejlépe Stanislav Esterka, který o porazil 578 kuželek.

KK Zábřeh zajížděl ke svému dalšímu utkání na dráhy nováčka soutěže do Kamenice nad Lipou. Hosté získaly celkově čtyři body ze hry a když porazili o 106 kuželek více jak domácí hráči byla z toho poměrně hladká výhra 6:2. Na jedinou šestistovku v zápase dosáhl hostující hráč Adam Misař, který porazil rovných 600 kuželek. Domácí hráči tentokrát skončili výkonově v průměru. Nejlépe zahrál Lukáš Dúška, který porazil 564 kuželek.

 

 

Datum: 12. 10. 2024 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa