ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2024/25 – 3. kolo

Opět převaha hostujících celků. Doma zvítězil v tomto kole pouze KC Zlín.

Opět vysoká úspěšnost hostujících celků. Doma se podařilo vyhrát jen Zlínu, který přehrál 6:2 SK Žižkov. Utkání Slavia Praha SKK Náchod B skončilo nerozhodně. Prohru zatím neokusila družstva TJ Valašského Meziříčí, Slovanu Rosice, béčka Náchodu a Slavia Praha. Bez zisku bodu jsou tří celky, a to SK Baník Ratíškovice, SK Žižkov a TJ Centropen Dačice. Při nestejném počtu odehraných utkání jsou po tomto kole na čele hráčky Valašského Meziříčí.

Padlo třináct šestistovek. Nejlepší výkon zahrála v Dačicích hráčka TJ Valašského Meziříčí Michaela Provazníková, která porazila 635 kuželek. Dařilo se rovněž Natálii Bínové Slovan Rosice. V Náchodě porazila 633 kuželek a jasně vede po tomto kole pořadí jednotlivkyň.

KC Zlín hostil v tomto kole nováčka v soutěži SK Žižkov a jako jediný domácí celek v tomto kole zvítězil. Úvod utkání se odehrál v režii domácích hráček. Obě zvítězily a nahrály do plusu 50 kuželek. Ve střední části dělba bodů. Výborný výkon domácí hráčky Bohdany Jankových, která porazila 606 kuželek a brala bod. Nestárnoucí Anna Sailerová získala bod pro hosty, když porazila 563 kuželek a všechny čtyři dráhy vyhrála. Před závěrem vedly domácí hráčky 3:1 o 27 kuželek. V závěru utkání získala bod pro Žižkov Blanka Mizerová, ale to nestačilo. Domácí hráčka Michaela Bagári nezaváhala, uhrála bod, a tak Zlín zvítězil 6:2 o 29 kuželek.

SKK Náchod A hostil v utkání kola Slovan Rosice. Rosické hráčky i v tomto utkání potvrdily, že budou patřit k největším favoritkám soutěže. Úvod utkání potvrdil tuto skutečnost. Obě rosické hráčky překonaly šestistovku. Simona Koutníková 606 a Anna Štraufová 624 kuželek. Dohromady nahrály do plusu 120 kuželek. Ve střední části utkání excelovala Natálie Bínová, když porazila 633 kuželek. Před závěrem byl stav utkání 3:1 o 141 kuželek ve prospěch Rosic. Ve vyrovnaných duelech v závěru utkání získala obě družstva po bodu a to znamenal, že oba body si odvážejí Rosice po výhře 6:2 o 148 kuželek.

Nováček soutěže Baník Ratíškovice ani v tomto kole na zisk bodů nedosáhl. KK Jihlava byla nad jeho síly. Po vyrovnaném úvodu utkání dominovaly ve střední části hostující hráčky, které uhrály dva body a před závěrem KK Jihlava vedla 3:1 o 56 kuželek. V závěru utkání opět dělba bodů. Pro Jihlavu uhrála cenný bod Jana Braunová, která zahrála nejlepší výkon v utkání, když porazila 604 kuželek. Rovněž výkon její soupeřka Kateřiny Fryštacké 584 byl nejlepší výkonem na straně domácích. Konečný stav 6:2 o 64 kuželek ve prospěch jihlavských hráček.

Hráčky Centropen Dačice hostily TJ Valašské Meziříčí. Domácí hráčky ovládly úvod utkání, kde zásluhou dvou šestistovek v podání Veroniky Brtníkové 607 a Kláry Křížové 610 šly do vedení 2:0 o 61 kuželek. V dalším průběhu utkání se karta začala obracet. Ve střední části utkání získalo Valašské Meziříčí oba body. Velkou zásluhu na tom má Michaela Provazníková, která porazila 635 kuželek a 610 kuželek Terezy Křížové a uhrála bod. Před závěrem utkání stav 2:2. Dačice měly k dobru čtyři kuželky. Závěr utkání se hrál v režii hostujících hráček. Obě uhrály bod a nahrály pro svoje družstvo 59 kuželek.

Dramatická bitva v Poděbradech, kde Slavia Praha hostila béčko Náchodu. Po vyrovnaném úvodu utkání, co se týká zisku bodů, na kuželky měla Slavie k dobru 80 kuželek, a to díky výhře Vlasty Kohoutové o 107 kuželek. Pro Náchod získala bod Veronika Kábrtová, která zahrála nejlepší výkon v utkání, když porazila 611 kuželek. Střed utkání ovládly náchodské hráčky, která braly oba body a stáhly 64 kuželek. Před závěrem vedl Náchod 3:1, ale ztrácel 16 kuželek. V závěru utkání dělba bodů. Slavie udržela díky výbornému výkonu Vladimíry Malinské 604 náskok v poražených kuželkách, a to znamenalo konečnou remízu a dělbu bodů.

Datum: 12. 10. 2024 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa