ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2024/25 – 3. kolo

Vynikající výkon Radima Metelky v Dačicích. Porazil 672 kuželek. Valašskému Meziříčí to nepomohlo. V závěru musel odstoupit ve druhé dorážce pro zranění Matouš Krajzinger a hosté byli bez náhradníka.

Bilance třetího kola. Čtyři výhry domácích celků, jedna výhra hostu a jedno utkání odloženo z důvodu vysoké nemocnosti hráčů KK Vyškov. Tabulku vede po tomto kole jako jediný celek bez ztráty bodu Spartak Přerov. Druhé družstvo v pořadí Centropen Dačice zatím neokusilo porážku, ale na vedoucí celek má ztrátu jednoho bodu díky remíze v utkání minulého kola. Výhru zatím nezaznamenaly družstva Podlužan Prušánky a SKK Rokycany.

V pěti odehraných utkáních tohoto kola padlo dvanáct šestistovek. Z toho na kuželně v Dačicích sedm. Zde také zahrál nejlepší výkon kola hráč hostujícího celku Radim Metelka, který porazil vynikajících 672 kuželek. Druhý nejlepší výkon kola zahrál na této kuželně domácí hráč Josef Brtník. Jeho výkon má hodnotu 645 kuželek.

Klokani v tomto kole zajížděli do Českých Velenic, kde nakonec po horším závěru prohráli 5:3 o 26 kuželek. Domácí dotahováci měli v závěru utkání navrch. Před závěrečnou fází utkání vedli hosté 3:1 o 116 kuželek. Konec dobrý, všechno dobré. Zdeněk Dvořák s Branislavem Černuškem svoje duely jasně vyhráli. Smazali manko, když nahráli o 113 kuželek více, a tak se mohli domácí radovat z vítězství a zisku dvou bodů,

Hráči Centropenu Dačice podali v utkání tohoto kola na domácí dráze vynikající výkon. Celkově porazili 3692 kuželek a ani vynikající výkon hostujícího Radima Metelky v úvodu utkání je nemohl připravit o vítězství. Navíc hosté bez náhradníka nemohli v závěrečné fázi utkání střídat indisponovaného Matouše Krajzingera, který ukončil svůj start ve druhé dorážce. Na šestistovku z domácího celku nedosáhl pouze Tomáš Pospíchal, který porazil 576 kuželek. Utkání tak vyznělo jasně pro domácí, kteří zvítězili 6:2 o 469 kuželek.

Spartak Přerov v domácím prostředí nezaváhal a bez větších problémů zvítězil 7:1 o 148 kuželek. Hosté zahráli pouze dva dobré výkony, a to nemohlo stačit na případný zisk bodů. Zbývající výkony byly hluboko pod průměrem. Perličkou zápasu byl souboj Pytlíků, otce a syna Romana a Michala. V utkání měl navrch domácí Michal, který zvítězil 2,5:1,5 o 35 kuželek 629:594.

Slovan Karlovy Vary hostil Slovan Kamenici nad Lipou. V utkání, kde nebyly dosaženy nijak zázračné výkony, nejlepší výkon podal domácí hráč Tomáš Pavlík 571, nadělily Karlovy Vary Kamenici kanára 8:0 o 118 kuželek. Deset výkonů bylo v utkání pod 550. Hosté uhráli pouze 7,5 dílčích bodů.

Prušánky hledají loňskou formu. V tomto kole hostily KK Sadskou a prohráli 6:2 o 85 kuželek. Jedinou šestistovku v utkání zahrál hostující hráč Tomáš Bek, který porazil v závěru utkání 622 kuželek. Domácí hráči poměrně hladce prohráli úvod utkání 2:0 o58 kuželek. Hosté ve střední části stav utkání srovnali, když ji vyhráli rovněž 2:0 rovněž o 58 kuželek. V závěru byli hosté lepší. Oba duely vyhráli 3:1 o 85 kuželek.

Datum: 5. 10. 2024 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa