ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2024/25 – 2. kolo

Po neúplném kole s jednou předehrávkou je na čele SKK Náchod A bez ztráty bodu. Nejlepší výkon kola Jana Braunová KK Jihlava, která porazila 631 kuželek.

Bilance druhého kola je následující. Tři výhry domácích a jedna výhra hostujícího celku. Utkání Slovanu Rosice se Slavii Praha je odloženo po dohodě obou celků na 28.10. Předehrávka šestého kola v Náchodě, kam zajížděly hráčky Centropenu Dačice skončila výhrou domácích 6:2.

V odehraných utkáních druhého kola padlo šest šestistovek. Nejlepší výkon podala hráčka KK Jihlava Jana Braunová, která porazila 631 kuželek.

KK Jihlava hostila KC Zlín. Domácí hráčky zahájily utkání výborně. Kamila Jirsová porazila 620 kuželek a eliminovala tak nejlepší výkon hostů, který zahrála Michaela Matlachová. Ta porazila 598. Na body byl stav 2:2. Druhý duel domácí Karolína Deharová jasně vyhrála. Ve střední části zápasu se dařilo zlínské hráčce Bohdaně Jankových. Porazila 614 kuželek a brala bod. Před závěrem vedla Jihlava 3:1 o 48 kuželek. Závěr utkání proběhl v režii hráček domácího celku. Jana Braunová potvrdila výkonem 632 skvělou formu a zvítězila. Druhý bod pro domácí přidala Aneta Kusiová a byla z toho jasná výhra 7:1.

TJ Valašské Meziříčí hostilo v tomto kole nováčka soutěže Baník Ratíškovice. Hostující hráčky držely krok s domácím celkem pouze v úvodu a ve střední části utkání. Před závěrem byl stav 2:2. Valašské Meziříčí mělo k dobru čtyři kuželky. Závěr utkání byl ve znamení výborných výkonů. Domácí na tom byly o poznání lépe. Obě hráčky překonaly šestistovku. Nikola Tobolová 622 a Markéta Vlčková 618 na 590 Hany Stehlíkové a 589 Kateřiny Fryštacké.  Utkání tak skončilo 6:2 o 65 kuželek ve prospěch domácího celku.

Druhý nováček soutěže SK Žižkov Praha hostil SKK Náchod A. Zápas skončil sice výhrou hostujícího celku 5:3 o pouhých 17 kuželek, a to jen díky slabšímu domácímu výkonu v úvodu utkání. I přes tento výpadek držely domácí hráčky na poražené kuželky s hostujícím celkem krok. Oba celky uhrály po třech bodech, a tak nakonec rozhodovaly o celkové výhře. Výhru hostujícího celku nakonec jistila v závěru skvělým výkonem Aneta Cvejnová, která porazila 613 kuželek.

Béčko Náchodu hostilo v tomto kole Centropen Dačic. Po dobrém výkonu zvítězilo 6:2 o 37 kuželek. Domácí hráčky měly vstup do utkání lepší. V úvodu utkání braly dva body po výhrách Veroniky Kábrtové
a Dany Adamů. Ve střední části dělba bodů, a tak byl před závěrem utkání stav 3:1 a 29 plus pro domácí. V závěru utkání opět dělba bodů. Náchodské hráčky nahrály dalších osm kuželek a navýšily celkový náskok v kuželkách na konečných 37 kuželek, a to znamenalo výhru a zisk dvou bodů. Nejlepší výkon v utkání zahrála domácí hráčka Veronika Kábrtová, která porazila 589 kuželek. Za Dačice zahrála nejvyšší výkon Karolína Kuncová, který porazila 566 kuželek.

V nedělní předehrávce hrály Dačice proti áčku Náchoda. Nahrály o 53 kuželek více jak v sobotu, ale na áčko to nestačilo. Opět prohra 6:2 o 121 kuželek. Skvělý výkon podala hostující hráčka Petra Mertlová, která porazila 618 kuželek. Za Náchod byla nejlepší Šárka Majerová výkonem 592 poražených kuželek.

Datum: 5. 10. 2024 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa