ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2024/25 – 1. kolo

V prvním kole soutěže pouze jediná výhra domácího celku. Nejlepší výkon kola, kdo jiny něž Natálie Bínová. Na Žižkově porazila 634 kuželek.

V prvním kole nejvyšší kuželkářské soutěže žen domácí celky pohořely. V domácím prostředí zvítězilo pouze áčko Náchoda, které přehrálo KK Jihlavu 6:2. Ve zbývajících zápasech měly navrch hostující celky.

Padlo celkově sedm šestistovek. Nejlepší výkon zahrála v Praze na Žižkově hráčka Slovanu Rosice Natálie Bínová, která porazila 634 kuželek. Druhý nejlepší výkon kola má na svém kontě její spoluhráčka Alena Kantnerová, shodila 629 kuželek. Třetí v pořadí Jana Braunová porazila 620 kuželek. Hráčky Rosic mají na svém kontě i nejlepší výkon družstva. Porazily 3537 kuželek.

Hráčky Centropenu Dačice hostily pražskou Slavii. V dramatickém a vyrovnaném utkání měly nakonec navrch hostující hráčky, které zvítězily 5:3 o 41 kuželek. Ve střední, a nakonec i závěrečné část utkání byly hostující hráčky lepší. Dačické hráčky ovládly střední část zápasu, kde získaly dva body a do závěru šly se ztrátou devíti kuželek. V závěru Helena Gruzsková zahrála nejlepší výkon utkáni 607 kuželek. Skvěle ji sekundovala staronová posila Slavie Růžena Smrčková. Bod sice neuhrála, ale držela svoji soupeřku na uzdě. Domácí hráčky měly v závěru na prvních dvou drahách navrch, ale nevydržely. Nejlepší výkon domácího celku zahrála Klára Křížová, která porazila 591 kuželek.

Mistrovský celek Slovan Rosice zajížděl na dráhy staronového účastníka nejvyšší soutěže SK Žižkov Praha. Od prvních hodů bylo jasné, kdo bude na kuželně pánem. V úvodu i ve střední části utkání získaly domácí hráčky dva body zásluhou Kateřiny Katzové a Anny Sailerové. Kateřina Katzové sice na kuželky se Simonou Koutníkovou prohrála ale na body zvítězila 3:1. Ve střední části zápasu narazila nestárnoucí Anna Sailerová na nováčka v dresu Rosic Lenku Concepcion. Ta byla ze svého startu hodně nervózní, nezahrála svůj standard a podlehla na body 3:1. Závěr zápasu již byl v režii Rosic. Lucie Vaverková výkonem 607 a Alena Kantnerová 629 své soupeřky jasně přehrály a dovedly utkání bez větších problémů do vítězného konce.

SKK Náchod A hostil KK Jihlavu. Úvodní část utkání a rovněž střední skončila dělbou bodů, a tak před závěrem byl stav zápasu 2:2 a Jihlava vedla o 4 kuželek. Tradiční koncové hráčky Náchoda Aneta Cvejnová a Nikolou Portyšovou nezaváhaly, získaly oba body a tím i výhru 6:2 o 45 kuželek. Nejlepší výkon utkání zahrála jihlavská hráčka Jana Braunová, která jako jediná pokořila šestistovku výkonem 620 poražených kuželek. Z domácího celku byla nejlepší Aneta Cvejnová výkonem 579 kuželek.

Nováček soutěže Baník Ratíškovice hostil v prvním kole béčko Náchoda. Domácí hráčky po slabších výkonech náchodských hráček měly po úvodní části utkání navrch a vedly o 62 kuželek 2:0. Hostující celek ve střední části zápasu otočil vývoj utkání ve svůj prospěch, Adéla Víšová porazila 600 kuželek a svůj duel vyhrála o 87 kuželek. Druhý duel vyzněl rovněž jasně pro Náchod. Před závěrem byl stav utkání 2:2 a hostující celek měl na svém kontě k dobru 58 kuželek. Duely v samotném závěru utkání byly vyrovnané. Pro Náchod získala nakonec bod Veronika Kábrtová, která poslední plné vyhrála nad Hanou Stehlíkovou o 12 kuželek, a to už domácí hráčka nestačila v dorážce korigovat. Celkově zvítězila o šest kuželek. Bod pro domácí si v závěru připsala Kateřina Fryšacká po výhře 3:1 o 19 kuželek nad Terezou Bendlovou. To již nemohlo na výhře Náchoda 5:3 nic změnit.

KC Zlín hostil v prvním kole hráčky TJ Valašského Meziříčí. Domácí hráčky na své soupeřky nestačily a prohrály 7:1 o 97 kuželek. Jediný bod pro domácí celek uhrála Petra Šustková, která pokořila šestistovku výkonem 607 jako jediná v utkání. Za Valašské Meziříčí byla nejlepší výkonem 595 poražených Markéta Vlčková.

Datum: 28. 9. 2024 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa