ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2024/25 – 2. kolo

Po druhém kole zůstává v tabulce bez ztráty bodu pouze Spartak Přerov.

Po druhém kole je jen jediný celek bez ztráty bodu a tím je nováček soutěže Spartak Přerov, který v tomto kole přehrál KK Sadskou 6:2. V tomto kole si připsaly na svoje konto tři výhry domácí celky, dvě hosté a nedělní dohrávka v Dobřanech, kde hrály Dačice skončila nerozhodně 4:4.

Padlo deset šestistovek. O nejlepší výkon se postaral hráč Valašského Meziříčí Radim Metelka, který porazil 621 kuželek. Shodně 615 kuželek porazili Tomáš Bek KK Sadská a Zdeněk Pospíchal Centropen Dačice. Nejlepší výkon družstva v tomto kole žádný zázrak. Zahráli ho hráči Lokomotivy České Velenice, když porazili 3475 kuželek

TJ Valašské Meziříčí hostilo Podlužan Prušánky a zvítězilo 6:2. Po vyrovnaném úvodu utkání, kde Radim Metelka jasně přehrál svého soupeře a Martin Hájek prohrál o kuželku s Janem Zálešákem ovládli domácí hráči střed utkání, kde získali oba body a celkový náskok v poražených kuželkách před závěrem o 128. V závěru utkání již domácí hráči náskok udrželi

KK Vyškov měl za soupeře v tomto kole nováčka soutěže Slovan Kamenici nad Lipou. Hostující celek neměl daleko k zisku bodů. Domácí hráči zvítězili po velkém boji 5:3 o devět kuželek. Úvod utkání 2:0 a plus 90 kuželek ve prospěch Vyškova. Ve střední části zápasu hosté srovnali na 2:2 a umazali 67 kuželek. V dramatickém závěru získaly oba celky po bodu. Luděk Rychlovský se střídajícím Petrem Pevným svůj duel se štěstím o kuželku vyhráli a na kontě Vyškova zůstalo po odehrání posledních hodů plus devět kuželek.

Souboj Lokomotivy České Velenice se Slovanem Karlovy Vary skončil vítězstvím domácího celku 6:2 o 75 kuželek. Hosté nezahráli ve Velenicích špatně a dlouho drželi s domácím celkem krok. Před závěrem byl stav 2:2 a domácí měli navrch 27 kuželek. V závěru zápasu brali domácí oba body a dovedli tak utkání do vítězného konce. V závěru zápasu padly tři šestistovky. Domácí Branislav Černuška 614 a Zdeněk Dvořák 600. Za hosty dosáhl na šestistovku Václav Hlaváč st. 609.

KK Sadská v tomto kole hostila nováčka soutěže Spartak Přerov a po skvělém výkonu v minulém kole v Zábřehu tentokrát na svého soupeře nestačila a prohrála 6:2 o 102 kuželek. Hosté si v úvodu utkání vytvořili náskok 111 kuželek při vedení 2:0. Toto vedení udrželi i před závěrem, když vedli 3:1 o 108 kuželek. V závěru zápasu, kde oba celky získaly po bodu vítězství udrželi a zaslouženě zvítězili.  

KK Zábřeh zajížděl ke svému dalšímu utkání do Rokycan a po těsné výhře si odváží oba body. Zábřeh zvítězil 6:2 o sedm kuželek. Hosté si vytvořili v úvodu utkání náskok, z kterého žili po celý zbytek zápasu. Před závěrem vedli 3:1 o 41 kuželek. V závěru hosté umazávali u náskoku svého soupeře a měli naději na zisk obou bodů ze hry. Nakonec na kontě hostujícího celku zůstalo plus sedm kuželek a Tomáš Dražil zvítězil nad Martinem Prokůpken 3:1 i když nahrál o dvě kuželky méně. Poslední dráhu vyhrál hostující hráč o dvě kuželky díky lepší dorážce. Roman Pytlík po výkonu 603 jasně přehrál Adama Mísaře.

Remízou skončilo utkání v Dobřanech, kam zajížděli hráči Centropenu Dačice. Klokani získali čtyři body ze hry, ale na kuželky prohráli o 15. Před závěrečnou fází zápasu měli ještě navrch. Vedli 3:1 o 45 kuželek. V závěru zápasu se dařilo dačickému hráči Zdeňkovi Pospíchalovi. Zahrál nejlepší výkon v utkání, když porazil 615 kuželek. Umazal tak náskok Klokanů a hosté díky tomu uhráli remízu.

Datum: 28. 9. 2024 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa