ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Češi v sedmi družstvech Superligy; Okénko do zahraničí 2024/25 – Rakousko č. 1

Úvodní okénko do zahraničí Zdeňka Blechy, začínáme Rakouskem.

Letošní letní přestávka byla zásluhou mistrovství světa v Brezně, které končilo 1.června, krátká a po mimořádně horkém srpnu začíná nová sezona i v Rakousku.

Z pohledu českých hráčů a hráček se toho moc nezměnilo. Do Superligy mužů postoupila BBSV Wien s Davidem Machalou a Jan Vařákem, po roce v Bundeslize se vrací Micheldorf s Tomášem Čožíkem. Už sedm družstev z deseti v superlize mužů má alespoň jednoho českého hráče. Do superligy žen se po dvou letech vrací Vendula Šebestová, která přestoupila do ASKÖ Steyr (poslední dva roky po sestupu Kremsu hrála Landesligu NÖ). V Bundeslize Est skončil Jan Novák, který letos bude hrát za Lokomotivu Tábor. V družstvu Welsu ho nahradil Petr Chval, hráč Sezimova Ústí. Ostatní čeští hráči a hráčky zůstali věrní klubům, kde hráli v minulé sezoně.

Hned první kolo padla sedmistovka na kuželně Pöltenu v podání Kristjana Mijatoviče – 704. Do sestavy kola se prosadili dva čeští muži, pozadu nezůstaly ani ženy. Jan Vařák ve svém prvním zápase v superlize srazil 668 kuželek, Jan Mecerod 648, Renáta Babická 620.


Datum: 23. 9. 2024 | Sekce: Zahraniční soutěže | Autor: Zdeněk Blecha