ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2024/25 – 1. kolo

Hráči KK Zábřeh a Podlužan Prušánky nestačili doma na své soupeře. Nejlepší výkon zahrál v Dačicích domácí hráč Michal Wasznikovski, který porazil 645 kuželek.

Nový ročník 1.KLM zahájil. V prvním kole byly úspěšnější domácí celky, které zvítězily ve čtyřech utkáních, hosté se radovali ze dvou vítězství. Na venkovních drahách zvítězili Klokani v Prušánkách a KK Sadská překvapivě v Zábřehu.

V utkáních prvního kola padlo šestnáct šestistovek. Nejlepší výkon zahrál v Dačicích domácí hráč Michal Wasznikovski, který porazil 645 kuželek. Také druhý nejlepší výkon byl dosažen na kuželně v Dačicích. Zasloužil se o něj Jiří Novotný z Lokomotivy České Velenice výkonem 637 poražených kuželek. Třetí výkon kola zahrál v Zábřehu Josef Fišer nejml. Porazil 631 kuželek.

Asi nejdramatičtější utkání kola se hrálo v Dačicích. V jihočeském derby hostily Dačice Lokomotivu České Velenice. Hostující celek držel krok s domácím celkem v poražených kuželkách, když v konečném účtování porazil o tři kuželky méně. Domácí měli navrch v zisku bodů ze hry, kterých získali pět. Jediný bod pro hostující celek získal Jiří Novotný, který po výborném výkonu 637 přehrál Tomáše Pospíchala.

Staronový účastník 1.KLM Spartak Přerov hostil v prvním kole TJ Valašské Meziříčí. Domácí hráči obě části vyhráli na body 2:1. První část zápasu na kolky prohráli o 38 kuželek a manko doháněli ve druhé části, kterou vyhráli o 62 kuželek. Přerov si tak po zasloužené výhře připsal dva body. Nejlepší výkon v utkání zahrál Michal Juroška, když porazil 622 kuželek. Za Přerov zahrál nejlépe Michal Pytlík po výkonu 621 poražených kuželek.

Na kuželně v Karlových Varech se představili hráči KK Vyškov. Na svého soupeře nestačili a prohráli 6:2 o 128 kuželek. Hosté drželi s domácím celkem krok jak v první, tak ve druhé části utkání. Úvod utkání skončil na body 1:1, když Vyškov měl nahráno k dobru osm kuželek. Ve střední části rovněž dělba bodů, a tak byl před závěrem stav 2:2 a domácí celek měl nahráno k dobru 21 kuželek. V závěru zápasu měli navrch domácí hráči, kteří brali oba body a navýšili svůj náskok v poražených kuželkách na konečných 128. Nejlepší výkon utkání zahrál hráč KK Vyškov Luděk Rychlovský, který porazil 602 kuželek. Z domácího celku zahrál nejlépe Tomáš Pospíchal výkonem 599 kuželek.

Klokanům se v Prušánkách dařilo. Překvapivě po dobrém výkonu zvítězili 6:2 o 121 kuželek. Hráči Prušánek drželi v úvodu a ve střední části utkání s hostujícím celkem krok v zisku bodů. Na kuželky postupně ztráceli. Před závěrečnou části byl stav utkání 2:2 a hosté měli navrch 75 kuželek. Velkou zásluhu na tom má Josef Fišer nejml., který zahrál nejlepší výkon utkání, když porazil 631 kuželek. Závěr utkání ovládli hosté. Josef Fišer ml výkonem 623 a Jaroslav Roj 616 své duely vyhráli a dovedli utkání do vítězného konce.

Nováček soutěže TJ Slovan Kamenice nad Lipou hostil SKK Rokycany a vstoupil do soutěže výhrou 6:2 o 59 kuželek. V úvodní části zápasu na obou stranách dva výborné výkony a dva slabší. Za Rokycany dokonce výkon pod pět set. Stav 1:1 a domácí měli navrch 69 kuželek. Střední část utkání opět vyrovnaná. Hosté zásluhou výkonu Romana Pytlíka 618 snížili náskok domácího celku na 17 kuželek. V závěru utkání brali domácí oba body a uhráli tak první vítězství v prvoligové soutěži. Za Kamenici podal nejlepší výkon Lukáš Dúška, který porazil 617 kuželek.

KK Zábřeh nevstoupil do nového soutěžního ročníku nejlépe. Ve vyrovnaném utkání nakonec Zábřeh prohrál s KK Sadskou 5:3 o 17 kuželek. Oba celky získaly v každé části utkání po bodu. Hosté porazili o 17 kuželek více, a to rozhodlo o jejich výhře a zisku obou bodů. Šestistovka v utkání nepadla žádná, a tak nejlepší výkon podal domácí hráč Tomáš Dražil, který porazil 596 kuželek. Za Sadskou zahrál nejlépe Václav Pešek 593.

Datum: 22. 9. 2024 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa