ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Rozpisy pohárů mládeže 2024/25

V článku naleznete rozpisy Poháru mladých nadějí, Českého poháru dorostu a Poháru juniorů. EDIT: Doplněno vysvětlení k bodovacímu systému.

Rozpisy PMN, ČPD a PJ naleznete na odkazech níže. Hracími dny v této sezóně jsou: 29. září, 20. října, 17. listopadu, 19. ledna a 16. února. Finále PMN a PJ se bude konat 9. března, finále ČPD se uskuteční 16. března. Ve všech případech se jedná o neděle.

Vysvětlení k bodovacímu systému:

Od letošního ročníku se významným způsobem mění bodovací systém. Impulsem k jeho změně byly stížnosti, že kapacita některých turnajů je vyčerpána. Samozřejmě se to týkalo turnajů na padavých kuželnách. Protože nechceme nařizovat, kdo má na které kuželně startovat, rozhodli jsme se změnit motivaci. Důraz je nyní kladen na body za umístění. Body za výkon jsou jen dodatečný bonus. Slibujeme si od toho rovnoměrnější obsazení kuželen. Je škoda nevyužít ochoty klubů – i třeba s méně padavou kuželnou –, kteří se dobrovolně zapojí do pořádání mládežnických turnajů.

Před definitivním schválením nového bodovacího systému jsme ho otestovali na letošním odehraném ročníku. V konečných výsledcích by nový bodovací systém způsobil jen pár nevýznamných změn v pořadí. Je to dáno tím, že dobrý hráč díky svému výkonu se umístí na předních místech a získá za své umístění hodně bodů. Tím se mu vykompenzují body, které dříve bral za výkon.

Pro naprostou většinu našich členů se jedná o novinku, kterou si bez ověření v praxi dokáží jen obtížně představit. Ani my netvrdíme, že jsme obeznámeni se všemi zákoutími nového systému. Pojďme ho nyní společně vyzkoušet a na konci sezóny uvidíme, jaký nový systém opravdu je.

Datum: 9. 9. 2024 | Sekce: Mládež | Autor: Ludmila Eliášová