ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Finále Poháru ČKA ženy a muži

Pohár ČKA sezóny 2023/24 získali hráčky SKK Náchod B a hráči KK Ježci Jihlava.

Finálové turnaje Poháru ČKA hostily kuželny ve Valašském Meziříčí, kde spolu zápolily ženy, a v Rokycanech muži.

Na Valašsku se semkla rezerva z Náchoda, kde v semifinálovém utkání porazila děvčata z Dačic. V první polovině utkání si Náchod vytvořil rozhodující náskok, a postup do finále podtrhla Tereza Bendová nejlepším náhozem v celém ročníku poháru 625 kuželek. V neděli ve finále proti Jihlavě začal Náchod dobře, vytvořil si rezervu 50 kuželek, kterou i přes finiš holek z Jihlavy udržel a zvítězil na dráhové body. Gratuluji. Pohár NBC ale bude hrát stříbrný tým žen KK Jihlava, jelikož dvou týmům ze stejného oddílu to mezinárodní pravidla nedovolují. „A“ družstvo žen skončilo v lize druhé a jede na Evropský pohár a Poháru NBC se nemůže zúčastnit. Pro mladé hráčky z „B“ je to nepříjemné. Věřme, že se podaří na příští Konferenci NBC prosadit změnu, která tuto situaci napraví.

Bronzové medaile si vybojovala děvčata z Dačic, kdy si na Slavii nahrála v úvodu cca 50 kuželek, a ani výborný výkon Slávistky Heleny Gruszkové nestačil na obrat v utkání. Obhájce Slavia Praha podlehla už v semifinále Jihlavě, rozhodně v nejkvalitnějším zápase ženského turnaje. Skóre 1:5 neukazuje vyrovnanost výkonu hráček. Po první rundě to bylo 1:1 a výhry o 2 a 4 kuželky. Závěr ale měly excelentní hráčky z Jihlavy, Jana Braunová 623 a Kamila Jirsová 624.

Pohár ČKA v kategorii mužů získal čerstvý ligový mistr Ježci Jihlava. Ve finále přehráli Spartak Přerov díky včasnějšímu střídání, které pomohlo na odskočení o 100 kuželek. I když měl Přerov nejlepšího hráče turnaje a reprezentanta Michala Pytlíka, na srovnání kuželek to nestačilo. Semifinálová utkání nabídly lepší výkony než nedělní zápasy, Jihlava má duo Parkan – Holec a Přerov má Pytlíka.

Největší drama do posledního hodu nabídl souboj o bronz mezi Valašským Meziříčím a Kamenicí nad Lipou. Ondra Topič už jen sledoval jak spoluhráč Tom Juřík posledním hodem sráží 7 a jeho soupeř Karel Dúška míjí exist. Jenže na dráze číslo 4 Vašek Rychtařík exist trefuje a jde do plných, a bez nervů hodovka, tím srovnal celkový počet kuželek, což už na bronz stačilo. Karel dorazil „pravého Sedláka“ a kosmeticky upravil výsledek utkání.

Zpravodaj je možné si stáhnou z adresy poharcka.kuzelky.cz.

Datum: 10. 6. 2024 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Jaromír Šula