ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

MS jednotlivců den pátý – osmifinále, čtvrtfinále

Předposlední den MS v Brezně. Uvidíme osmifinálové a čtvrtfinálové souboje. Dohráno.

Souhrn dne

Dnešní program byl již o něco kratší, jak nám ubývají soutěžící. Dopoledne vyplnil souboj dvou našich hráček. Natálie Bínová si v něm nakonec celkem s přehledem poradila s Hankou Wiedermannovou. V jejich souboji rozhodla především výhra Natky na třetí dráze. V posledním osmifinálovém náhozu se poté představil Jaroslav Hažva. Svedl další vyrovnaný souboj. Soupeřem mu byl Chorvat Marinovič. Nebyli jsme svědky až tak vysokých výkonů, ale nervy to byly pořádné. Na konci ale byla šťastnějším hráčem Chorvat.

Hned na to Natka nastoupila ke čtvrtfinálovému souboji se světovou rekordmankou Němkou Dollheimer. Naše hráčka na rozdíl od dopoledne nehrála příliš dobře v plných, a tak musela po většinu dorážky dohánět ztrátu. A protože se jí to podařilo na prvních dvou dráhách, tak vedla 2:0. Němka poté snížila, ale v závěru byla Natka o něco jistější a pravda i šťastnější. Zvítězila 3:1 a postoupila do závěrečného semifinále, kde ji čeká Chorvatka Bogdanovič.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří Chorvatka Ravnič s Rakušankou Huber. Mezi muži se utkají Rakušané Zatschkowitsch s Vseteckou. Druhý pár bude hrát ve složení Chorvat Marinovič s Němcem Brachtelem, jenž může symbolicky pomstít svého kolegu Wilkeho, který Marinovičovi pro zranění vzdal čtvrtfinále.

Soutěž žen - čtvrtfinále
Natálie Bínová 3:1 (608:613) Alina Dollheimer
Soutěž mužů - osmifinále
Jaroslav Hažva 2:2 (628:633) Hrvoje Marinovič
Soutěž žen - osmifinále
Hana Wiedermannová 1:3 (573:644) Natálie Bínová

Program dne:

  • 9:00 - Hana Wiedermannová vs. Natálie Bínová 
  • 12:45 - Jaroslav Hažva vs. Hrvoje Marinovič

Natálie Topičová vs. Alina Dollheimer

  • 15:55 - Poslední plná konečně přinesla Natce trochu klidu pro dorážku. Dokázala ji vyhrát 101:97. Navíc v úvodu dorážky dokázala vedení navýšit. Němka navíc chybovala na sedláka. Natce ale v druhé polovině dorážky začaly padat těžké sestavy. Němka se znovu dotáhla. Předposledním hodem mohla hodovkou rozhodnout. Ale trefila jen osm. Následně Natka dobrala a vítězná radost mohla propuknout. Natka poslední dráhu urvala 155:151, celkově sicve 608:613, ale 3:1 na dráhy a zahraje si zítra semifinále! V něm bude soupeřit s Chorvatkou Bogdanovič, která v další nádherná bitvě zdolala Rakušanku Steiner. Mezi muži se radoval Rakušan Zatschkowitsch, na kterého ke konci zle dotíral Němec Weiss. Rakušan ale vedení uhájil. Semifinále bude čistě rakouské, kdy Vsetecka porazil Slovince Lepeje po dalším úchvatném souboji. Vsetecka tak z pozice 32 v kvalifikaci už má jistou medaili. Druhý čtvrtfinálový nához bude trochu chudší, neboť Němec Wilke ze zdravotních důvodů odstoupil. Chorvat Marinovič tak má jistou medaili.
  • 15:35 - Natka hraje plné vyrovnaně, bohužel zhruba o 10 kuželek méně než dopoledne, a tak i třetí plné získává Němka, 97:94. V dorážce Dollheimer hraje hodně bez roha, občas trefí střed. Ale dobírá s velkým přehledem. Natka se tak nemá jak dostat soupeřce na kobylku. Dollheimer vítězí 151:138. Poslední dráha rozhodne, naší hráčce stačí plichta.
  • 15:15 - Druhé plné měly podobný průběh jako ty první. Natka pustila Němce vedení, ale tentokrát jen těsně 98:94. V dorážce to bylo dlouho vyrovnané. Němka se ale postupně přesunula ke středovým otvírkám. Natka toho beze zbytku využila a posledním hodem opět rozhodla. Výhra 154:151, vedení 2:0. Fantastickým způsobem zakončil druhou dráhu Rakušan Zatschkowitsch, který tři hody před koncem otevřel škaredou sedmičkou, aby předposledním zázračným hodem od sedláka trefil i krále (a to tu moc nepadá). Těžká rána pro Němce Weisse, který už už držel v rukou vyrovnání stavu.
  • 14:55 - Natka začala dobře do plných, ale několik chyb í stálo vedení. Němka toho využila, plnou vyhrála 106:92. V dorážce to dlouho nevypadalo vůbec dobře. Natka dala i újezd, který Dollheimer potrestala hodovkou. Pak ale Němka udělala chybu, když hodila druhou hodovku. Naši hráčku to vyprovokovala. Hodila hned tři po sobě a posledním hodem zpečetila comeback na dráze. Natka vyhrála 161:160.

Jaroslav Hažva vs. Hrvoje Marinovič

  • 14:30 - Poslední plné odpovídaly těm předchozím. Hráč na trojce se trápil a hráč na čtyřce získal díky tomu náskok. Bohužel na trojce hrál Jarda. Marinovič vyhrál plnou 99:88, tedy o nakonec klíčových 11 kuželek. V dorážce Chorvat hrál hodně opatrně. Ale Jarda bohužel netrefil hodovku, kterou by se mu dostal na kobylku. Posledním hodem pak Marinovič svůj postup potvrdil. Dráhu vyhrál 152:147, celkově 633:628. Nyní bude hrát s Němcem Wilkem, který nedal příliš šancí domácímu Kunovi. Ženské souboje vyhrály Chorvatky. V čistě kostkovaném souboji porazila Ravnič Juričič a Němku Zenker porazila Imsirovič. Nás teď čeká souboj o semifinále, který Natka sehraje s Dollheimer. 
  • 14:10 - Role se prohodily. Tentokrát se plnou protrápil Marinovič, když nahrál jen 86. Jarda toho využil částečně, 97. V dorážce hráli takřka totožně. Po deseti hodech oba čtyři devítky. Jarda následně trefuje pět a krásným hodem dobírá. Pak trefuje šest bez roha, ale uklidit to nezvládne, celkem 150. Marinovič do posledních pěti hodů vstoupil hodovkou. K tomu přidal devítku na dvě. Pokud by předposledním hodem trefil všech devět, získal by bod. Ale to se mu nepodařilo. Jarda těsně vítězí 150:147. Jde tak do závěru s vedením 2:1 na dráhy.
  • 13:55 - Druhá plná byla nejardovsky špatná. Náš hráč nemohl chytit ulici, vysloveně se trápil. Marinovič se nenechal prosit a využil toho. Plnou vyhrál 115:87. V dorážce se Jarda chytl hodovkou a výkon zlepšil. A číslo nakonec vytáhl dvěma hodovkami v posledních hodech .Přesto s Chorvatem prohrál 150:178.
  • 13:30 - Vzpomínte si na včerejší téměř dokonalou plnou na osmičce za 118? Tak pokud ne, dnešní první plná ji připomněla. Jarda začal famozně a včerejší výkon vyrovnal. Marinovič 103. V dorážce Jarda prokládal hodovky s klasickým otevřením. Škoda jen toho posledního, které Jarda již na pět hodů nepřešel. První dráhu tak vyhrává 181:156.
  • 13:05 - Za chvilku jde na plac Jarda. Před tím si ještě shrňme dění posledních dvou náhozů. Chorvatka Bogdanovič zdolala Němku Ebert. Celkem jednoznačně si Rakušanka Steiner poradila s Maďarkou Hari. V rakouském souboji zvítězila Huber nad Nguyen. A dnešní zkázu Chorvatů potvrdila Němka Golla výhrou nad Gal. Ke zkáze Chorvatů patří rovněž prohra Kujundžiče v napínavém souboji s Rakušanem Huberem (pro manžele Huberovi úspěšný den). Maďar Zapletan nakonec nedokázal stáhnout ztrátu na Němce Brachtela. I Maďaři tak na MS končí. O nához dříve se radovali favorité. Němec Weiss hlavně v plných přetlačil Poláka Konopku. Rakušan Zatschkowitsch poté neměl příliš starostí s Němcem Nüssleinem, který měl včera reálné problémy se zády. No a teď už pojďme za Jardou.

Hana Wiedermannová vs. Natálie Bínová 

  • 10:20 - Na poslední dráze už si Natka vedení vzít nenechala. Naopak svůj výkon stupňovala. Poslední dráhu vyhrála 167:126, celkově 644:573 (3:1) a postupuje do odpoledního souboje s Němkou Dollheimer. Mezi muži smutní Chorvaté. Jak Manev, tak Totič podlehli svým soupeřům, když Slovinec Lepej proti Totičovi rozhodl předposledním hodem, kdy trefil hodovku. Maneva porazil Rakušan Vsetecka, který z kvalifikace postoupil z posledního místa.
  • 10:00 - Další vynikající výkon Natky do plných. 109 kuželkám se těžko čelí. Hanka nahrála 97. Úvod dorážky ale naopak patřil Hance. I díky první delší devítce se dokázala dotáhnout. Bohužel pro Hanku po středovém otevření přišla devítka na sedm hodů, včetně dvou újezdů. Natka toho beze zbytku využila. Vybudovala si před poslední dráhou náskok 30 kuželek díky výhře 162:136. Je již jistě, že vítězka se odpoledne střetne s Němkou Dollheimer, která vede 3:0 nad Francouzkou Remy. Hráčka ze země galského kohouta sice klade srdnatý odpor, ale nakonec se vždy z dráhy radovala favoritka.
  • 9:40 - Druhá plná přinesla vyrovnaný souboj, rozhodl jej poslední hod, který Hance nevyšel, Natka naopak trefila devítku, plné vyhrála 104:100. Úvod do dorážky naopak vyšel Hance, která se dostala do vedení. Natka poté trefila i hodovku, ale Hanka rovněž předposledním hodem. Hanka tedy srovnává stav na dráhy výhrou 158:148.
  • 9:20 - Máme za sebou první dráhu. Natka nastoupila na osmičce, Hanka na sedmičce. Obě předvedly velmi pěkný výkon, Natka ale přeci jen byla o krok napřed. Plné uhrála 108:99. V dorážce náskok mírně navýšila, když se dostala ještě k otvírce po šesti uzavřených devítkách, Hanka šest devítek uhrála přesně. První dráhu Natka získala v poměru 167:153.

Datum: 31. 5. 2024 | Sekce: Reprezentace | Autor: Lukáš Dařílek