ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2023/24 – 15. kolo

Slovan Rosice jsou po výhře v Jihlavě krůček od zisku šestého mistrovského titulu.

Jedna remíza, jedna výhra hostujících a tři výhry domácích celků to je bilance patnáctého kola soutěže. Tři kola před koncem soutěžního ročníku vedou tabulku nadále hráčky Slovanu Rosice s náskokem pěti bodů na druhý SKK Náchod. Pouze jedna výhra je dělí od zisku šestého mistrovského titulu v řadě za sebou. Na konci tabulky je situace podobná. Hráčky Spartaku Přerov, které jsou na posledním místě ztrácejí pět bodů na předposlední KK Vyškov a desátý SKK Náchod B. Jediná prohra ve zbývajících třech kolech je odsuzuje k sestupu. Souboj mezi KK Vyškovem a SKK Náchodem B o to, kdo sestoupí bude v závěrečných kolech hodně dramatický. Oba celky mají za soupeře vedoucí celek Slovan Rosice. V příštím kole je doma hostí KK Vyškov a v sedmnáctém kole Rosice zajíždějí do Náchoda. KK Vyškov pak čeká doma souboj s posledním celkem tabulky Spartakem Přerov a v posledním kole zajíždějí vyškovské hráčky do Zlína. SKK Náchod B zajíždí v příštím kole do Dačic a v posledním kole do Přerova. Nic ztraceného nemají ani přerovské hráčky. V případě výhry v příštím kole doma s KK Jihlavou mohou stále pomýšlet na záchranu v soutěži. V předposledním kole zajíždějí do Vyškova a v posledním hostí KK Náchod B.

V tomto kole padlo osm šestistovek. Nejlepší výkon zahrála Adéla Víšová KK Náchod B, která porazila v Jihlavě 627 kuželek.  Pořadí jednotlivkyň dle dosaženého průměru z průměrů nedoznalo po tomto kole změn.

     1.  Natálie Bínová              KK Slovan Rosice                618.98    392.0    227.0     1.3       7/9        (658)

     2.  Jana Braunová             KK PSJ Jihlava                   606.13    377.5    228.6     0.8       8/8        (644)

     3.  Alena Kantnerová         KK Slovan Rosice                597.11    385.2    211.9     1.5       9/9        (639)

Jednotlivkyň dle získaných bodů pro družstvo nadále vede se 100% úspěšností Alena Kantnerová Slovan Rosice. Medailové posty opustila její spoluhráčka Natálie Bínová.

     1.  Alena Kantnerová           KK Slovan Rosice              15      /   15   (100%)             46.5  /  60   (78%)

     2.  Zuzana Honcová             KK Vyškov                        13      /   15    (87%)             48.5  /  60   (81%)

     3.  Jana Braunová                KK PSJ Jihlava                 13      /   15    (87%)             42     /  60   (70%)

Vedoucí celek Tabulky Slovan Rosice hrál další zápas v Jihlavě. O tom, kdo získá oba body se rozhodovalo až v závěrečných hodech. V úvodu utkáním měly navrch domácí hráčky. Jana Braunová (601) i Aneta Kusiová  (564) uhrály oba body a Jihlava vedla o 134 kuželek. Natálie Bínová nastoupila po zranění na základě dohody na šedesát hodu a pak ji střídala Aneta Ondovšáková. Ve střední části získaly oba celky po bodu. a tak před závěrem vedly domácí hráčky 3:1 o 105 kuželek. Závěr utkání ovládly hostující hráčky Simona Koutníková (576) s Alenou Kantnerovou (584). Domácí hráčky zaznamenaly propad na třetí dráze, kde dohromady ztratily 60 kuželek. Rosice šly do vedení o deset kuželek a tento rozdíl se nezměnil ani na poslední dráze.

TJ Valašské Meziříčí hostilo SKK Náchod B. „Náchodské béčko v dnešním utkání ve Valaškém Meziříčí, po dobrém celkovém výkonu 3386 poražených kuželek, podlehlo domácímu, dobře hrajícímu družstvu. Tentokráte nestačil ani skvělý osobní rekord Adély Víšové 626. Boj o záchranu v lize se výrazně zkomplikoval.“ To jsou slova trenéra hostujícího celku Zdeňka Jaroše na Facebooku, která jsem si dovolil použít. Valašské Meziříčí zahrálo doma výborně a zcela zaslouženě zvítězilo 7:1. Nejlepší výkon v utkání za domácí zahrála Klára Tobolová, která porazila 617 kuželek.

Hráčky KK Vyškova hrály doma další existenční zápas v boji o záchranu s Centropenem Dačice. V dramatickém utkání nahrály hostující hráčky o 61 kuželek víc jak domácí, a tak po čtyřech výhrách Vyškova ze hry skončilo utkání dělbou bodů po remíze 4:4. Jedinou šestistovku v utkání zahrála domácí hráčka Zuzana Štěrbová, která porazila 607 kuželek. KK Vyškov se tak dotáhl bodově na osmý KK Náchod B a všem se rozhodne ve zbývající třech kolech.

            Pražská Slavie hostila poslední celek tabulky Spartak Přerov a po dobrém výkonu zvítězila bez větších problémů 6:2 o 107 kuželek. Domácí hráčky měly výborný vstup do utkání zásluhou Vladimíry Malinské (586) a Vlasty Kohoutové (600). Zisk dvou bodů a vedení o 76 kuželek. V dalším utkání zisk dvou bodů na obou stranách. Slávie navýšila náskok na 107 kuželek a nebylo co řešit.

SKK Náchod A, který bojuje o druhé místo v tabulce hostil KC Zlín. Domácí hráčky potvrdily i v tomto utkání skvělou formu z posledních kol a bez větších problémů zvítězily o 238 kuželek. Náchod měl výborný vstup do utkání. Šárka Majerová a Martina Hrdinová porazily shodně 611 kuželek a bylo z toho vedení 2:0 o 142 kuželek. Aby toho nebylo málo ze strany domácího celku porazila ve střední části utkání Kateřina Majerová rovněž 611 kuželek. Jediný bod pro hostující celek uhrála až v závěru zápasu Michaela Bagári, která přehrála Anetu Cvejnovou, které se v utkání příliš nedařilo. SKK Náchod je tak i po tomto kole na druhé příčce a má tříbodový náskok na třetí Dačice.

Datum: 16. 3. 2024 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa