ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2023/24 – 13. kolo

První prohra Slovanu Rosice v soutěži. Prohra v Náchodě 6:2. Martina Hrdinová SKK Náchod nejlepší výkon kola 648 poražených kuželek.

Třinácté kolo soutěže přineslo 100% bodový zisk domácím celkům. Vedoucí celek tabulky Slovan Rosice poprvé v tomto soutěžním ročníku prohrál v Náchodě s místním áčkem 6:2. I přes tuto prohru mají Rosice stále na druhý celek v tabulce SKK Náchod dostatečný náskok pěti bodů. Celky z konce tabulky v tomto kole body nezískaly, a tak nadále je poslední Přerov se ziskem tří bodu. Na předposlední KK Vyškov ztrácí dva body a na desáté béčko Náchoda pět bodů.

V tomto kole padlo sedm šestistovek. Výborný výkon podal a v Náchodě domácí hráčka Martina Hrdinová, která porazila 648 kuželek a hodně přispěla k výhře domácího celku nad Slovanem Rosice. V pořadí jednotlivkyň jsou nadále na čele dvě hráčky s průměrem vyšším jak šest set, Vede Natálie Bínová 618,98 před Janou Braunovou KK Jihlava 606,18 a Alenou Kantnerou Slovan Rosice 599,44. Pořadí jednotlivkyň dle získaných bodů pro družstvo vede po tomto kole hráčka Slovanu Rosice Alena Kantnerová, která při 100% úspěšnosti má na svém kontě 13 bodů. Druhá je rovněž hráčka Slovanu Rosice Natálie Bínová, která má rovněž 100% úspěšnost, ale o jeden bod méně díky střídání v Náchodě, kde pro zranění nedohrála svůj nához.

KK Vyškov zajížděl v tomto kole k dalšímu existenčnímu utkání do Valašského Meziříčí. Vyškov držel krok se svými soupeřkami jen v úvodu utkání, kde jediný bod pro Vyškov uhrála Simona Koreňová po nejlepším výkonu hostujícího celku, když porazila 581 kuželek. V dalším průběhu utkání už hrály prim domácí hráčky. Ve všech zbývajících duelech své soupeřky jasně přehrály a celkově vítězily 7:1. Na kontě domácích hráček jsou dvě šestistovky. Markéta Vlčková porazila 618 kuželek a Michaela Provazníková 603.

KK Jihlava hostila béčko SKK Náchod. Ve vyrovnaném utkání nakonec zvítězily domácí hráčky těsným poměrem 4.5:3.5 o 52 kuželek. Úvod utkání vyšel lépe hostujícím hráčkám, které vedly 1,5:0,5. Po vyrovnané stření části utkání vedl nadále Náchod 2,5:1,5, když domácí měly na svém kontě plus tři kuželky. V závěru zápasu opět zisk bodu na každé straně, a tak o vítězi rozhodovaly poražené kuželky a těch měly na svém kontě díky výbornému výkonu Jany Braunové, která porazila 611 kuželek domácí hráčky.

Utkání kola se hrálo v Náchodě, kam zajížděly hráčky vedoucího celku tabulky Slovanu Rosice. Drama od začátku až do konce. V úvodu utkání excelovala hráčka SKK Náchod Martina Hrdinová, která po výkonu 648 poražených kuželek přehrála Nikolu Kunovou, která poprvé nastoupila za Rosice v jarní části soutěže. Po první části utkání měly Rosice navrch osm kuželek. Střední část utkání vyzněla jasně ve prospěch domácích hráček, které braly oba body a nahrály 41 kuželek. Rosice musely v této fázi utkání střídat zraněnou Natálii Bínovu Naďou Dobešovou. Závěr utkání byl hodně dramatický. Opět zisk po  bodu na obou stranách, a tak se bojovalo o každou kuželku. Alena Kantnerová, která byla průběžně stále dva hody před Anetou Cvejnovou dala hned v úvodu poslední dorážky dvě hodovky. Soupeřka naštěstí pro domácí dala osm jedna a hned nato rovněž hodovku. Druhá domácí hráčka Nikola Portyšová zahrála poslední dráhu parádně. Její soupeřce se tolik nedařilo, a tak ani dvě mávky Anety Cvejnové na existenc v závěru již neměly žádný vliv na celkovou výhru Náchoda poměrem 6:2.

Slavie Praha hostila hráčky Centropenu Dačice a ve druhém utkání jara na domácí dráze si připsala oba body po super těsné výhře 5:3 o pouhé dvě kuželky. Dačické hráčky měly po 2/3 utkání navrch. Před závěrečnou fázi utkání zápasu vedly 3:1 o 59 kuželek. V závěru utkání domácí hráčky Helena Gruzsková s Šárkou Markovou svoje duely vyhrály. Postupně umázávaly z náskoku hostujícího celku až na konečné plus dvě kuželky ve svůj prospěch. Nejlepší výkon v utkání zahrála domácí hráčka Vlasta Kohoutová, která porazila 590 kuželek.

Poslední celek tabulky zajížděl ke svému dalšímu utkání do Zlína. Rovněž ve Zlíně držely hostující hráčky Spartaku Přerov 2/3 utkání se svými soupeřkami krok, před závěrečnou fázi utkání byl stav zápasu 2:2 při náskoku Přerova o 34 kuželek. Závěr utkání se hrál v režii domácích hráček Terezy Divílkové a Petry Šustkové. Obě svoje duely vyhrály, nahrály do plusu 62 kuželek. KC Zlín tak celkově zvítězil 6:2 o 36 kuželek.

Datum: 2. 3. 2024 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa