ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2023/24 – 16. kolo

Po prohře KK Zábřeh ve Vyškově jsou na čele tabulky Hořice s náskokem dvou bodů.

Pouze jedna výhra hostujícího celku, ale dvě remízy a tři výhry domácích to je bilance šestnáctého kola soutěže.  KK Zábřeh nestačil ve Vyškově na domácí celek, prohrál 6:2 a to znamená, že při výhře Hořic ve Valašském Meziříčí jsou na čele tabulky SKK Hořice s náskokem dvou bodů. Po dvou remízách celků ohrožených sestupem v tomto kole je stále poslední Lokomotiva Trutnov, která ztrácí na TJ Třebíč dva a na desátou KK Sadskou tři body.

Padlo devatenáct šestistovek. Nejlepší výkony byly dosaženy na kuželně v Prušánkách, kde porazili domácí hráči Vojtěch Novák 644 a Martin Tesařík 634 kuželek. V pořadí jednotlivců mají po tomto kole průměr vyšší, jak šest set jen dva hráči. Na první místo se posunul Radim Metelka TJ Valašské Meziříčí 601,68. Minimální ztrátu má na něj Tomáš Pavlík Slovan Karlovy Vary 601,61. Na třetí místo klesl Tomáš Bek KK Sadská 599,92. V pořadí jednotlivců dle zisku bodů pro družstvo již nemá žádný z hráčů 100% úspěšnost. Vede Tomáš Pavlík Slovan Karlovy Vary před Markem Oliingerem KK Zábřeh. Oba mají na svém kontě zisk patnácti bodů.

Valašské Meziříčí hostilo SKK Hořice a na svého soupeře nestačilo. Hořice využily převahu v úvodu utkání ve vedení 2:0 o 27 kuželek. V dalším průběhu zápasu již bylo utkání vyrovnané. Hosté, v na body vyrovnané střední části nahráli 48 kuželek, a to do závěru stačilo. Výborný souboj předvedli v závěru Dalibor Tuček s Martinem Hažvou. Domácí hráč zvítězil 3:1 632:604. Za hosty bodoval ve druhé dvojici Dominik Ruml a bylo rozhodnuto.

Slovan Karlovy Vary hostil poslední celek tabulky Lokomotivu Trutnov. Utkání nevalné úrovně nakonec skončilo remízou, když domácí celek získal dvě výhry ze hry a celkově porazil o 31 kuželek víc jak jejich soupeř. Dva výkony pod pět set a jeden na hraně, hovoří za vše. Jedinou šestistovku v utkání zdolal domácí hráč Václav Hlaváč st., který porazil 613 kuželek.

Lokomotiva České Velenice hostila TJ Třebíč. Hosté měli výborný vstup do utkání, když zvítězili 2:0 o 45 kuželek. V dalším průběhu utkání získaly oba celky po bodu. Třebíč v závěru neudržela náskok a domácí zásluhou Branislava Černušky, který porazil 627 kuželek nahráli o dvanáct kuželek více. Utkání tak skončilo ziskem cenného bodu pro TJ Třebíč. Z hostujícího celku podal nejlepší výkon Kamil Nestrojil, který porazil 610 kuželek.

Hráči Podlužanu Prušánka podali doma standardní výkon. Celkově porazili 3645 kuželek a na to KK Sadská neměla. Domácí tak zvítězili 6,54:1,5 o 195 kuželek. V utkání padlo pět šestistovek. Na straně domácích čtyři a za hosty jedinou šestistovku pokořil David Sukdolák, který porazil 610 kuželek. O výkonech domácích hráčů se zmiňuji v úvodu.

Klokani z Dobřan hostili hráče Centropenu Dačice. Dramatické utkání rozhodl pro domácí v závěru utkání výborným výkonem Josef Fišer ml, který porazil 605 kuželek a svého soupeře přehrál o 77 kuželek. Ještě před závěrečnou části utkání vedly Dačice 3:1 o 9 kuželek. Domácí tak nakonec zvítězili 5:3 o 74 kuželek. Nejlepší výkon Dačic zahrál Petr Vojtíšek, který porazil 589 kuželek.

Datum: 24. 2. 2024 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa