ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

MS U23 Slovinsko – den třetí

Sprinty a tandemy mix byly náplní předposledního srpnového dne.

Pondělní program světového šampionátu juniorů patřil atraktivním střetnutím ve sprintech a ve smíšených tandemech.

Sprint juniorek ovládla slovenská reprezentantka Jana Poliaková. Její cesta za zlatem započala v prvním kole hladkou výhrou nad domácí hráčkou. Následoval napínavý souboj s Maďarkou, který rozsoudila až náhlá smrt v poměru 22:18. Čtvrtfinále mladá Slovenka zvládla bez ztráty setu, i když obě dráhy byly velmi vyrovnané. Semifinálový souboj Poliaková svedla s Rumunkou Bernadett Seres. První dráha se jí vůbec nepovedla a Rumunka tak šla do vedení. Druhá dráha byla vyrovnaná, nakonec se z její zisku radovala Poliaková. O finalistce tedy rozhodla náhlá smrt. V poměru 23:14 jí získala Slovenka. Ta se tak dostala do finále proti Celine Zenker. Němka se po 24 hodinách dostala do dalšího boje o zlato. Tentokráte pro ni ale byl neúspěšný. Slovenka byla v obou koncovkách lepší, zvítězila 2:0 a stala se mistryní světa. Stříbro bere Němka, bronz putuje do Rumunska a Chorvatska díky Mirně Bosak.

Na vedlejší kuželně v Kranji slavili zlato Chorvaté. Jeden z favoritů soutěže, nejlepší hráč úvodního dne Mihael Grivicic se díky pěti výhrám propracoval až ke zlaté medaili. Chorvat prošel až do finále hladce, bez ztráty setu. Nejprve to odnesl domácí hráč, dále Estonec, Maďar a v semifinále slovenský reprezentant Šimon Magala. Až finále bylo pro Grivicice větším oříškem, když jeho soupeřem byl zkušený Rakušan Matthias Zatschkowitsch. První dráhu vyhrál Rakušan v poměru 113:111. Na druhé kontroval Chorvat, když vyhrál 114:95. Ke slovu přišla závěrečná náhlá smrt. V jejím rozuzlení se radoval Grivicic díky výhře 20:19. Stříbro získal Rakušan, bronzy Slovák Magala a další Chorvat Bakran.

Odpoledne se dámy dočasně přesunuly k pánům, aby se střetly ve smíšených tandemech. Po dalším zlatu mimo jiné toužila Celine Zenker, ale spolu s Timem Brachtelem skončili hned v prvním kole. Vítězná aura přešla na jejich soupeře, domácí dvojici Ziga Pozar, Iris Zoran. Ta si následně ve čtvrtfinále poradila se Slováky, v semifinále poté s Rakušany. Závěrečné finále bylo soubojem slovinské a chorvatské reprezentace. Domácím se v posledním souboji postavili do cesty Mihael Grivicic a Amela Nicol Imsirovic. S ohledem na předchozí výsledky byli mírnými favority Chorvaté. První dráhu také získali. Na druhé ale Slovinci vyrovnali. A tak ke slovu opět přišla náhlá smrt. Výhra 30:23 poté mohla odstartovat radost domácích barev.

Zítra světový šampionát završí finálové souboje 24 nejlepších z týmové soutěže.


Výsledky: 


Datum: 30. 8. 2021 | Sekce: Reprezentace | Autor: Lukáš Dařílek