ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2015/16 – 22. kolo soutěže

Je dobojováno. Mistrovský titul vybojovaly hráčky Spartaku Přerov. Soutěž opouští KC Zlín a KK Zábřeh.

Je dobojováno. Mistrovský titul vybojovaly hráčky Spartaku Přerov, které v posledním kole doma nezaváhaly. S přehledem porazily Lokomotivu Českou  Třebovou, kterou vyprovodily z kuželny kanárem po prohře 8:0. Domácí hráčky podaly v posledním kole mistrovský výkon, když zahrály nejlepší domácí nához v tomto soutěžním ročníku. Naposledy získal Přerov mistrovský titul v roce 1994.

 Druhá příčka patří po zásluze SKK Náchodu. Družstvo nedisponuje tak vyrovnaným kádrem jako Přerov a tak to na zisk titul nestačilo. Třetí příčku vybojovaly v hodině dvanácté hráčky Slavie Praha, které po nevydařené podzimní části na tom nebyly dobře.  Jaro bylo podstatně lepší. Při pohledu na tabulku jarní části obsadily druhou příčku se ztrátou jednoho bodu na Spartak Přerov. Doma se proti KC Zlínu lehce trápily, ale nakonec zvítězily 6:2. Při nevalném výkonu Slovanu Rosice doma proti  Blansku, to znamená zisk bronzových medailí. Po osmi letech se tak přerušila šňůra zisku titulů pražské Slavie. 

Soutěž opouští dlouholetý účastník nejvyšší soutěže KK Zábřeh. To bylo jasné již několik kol zpátky. O tom, kdo doprovodí Zábřeh do nižší soutěže, rozhodlo až poslední kolo. Konstruktiva doma nezaváhala, povolila hostujícím Rokycanům zisk pouhého půl bodu a to znamenalo, že výsledek Zlína již nebude mít vliv na konečné pořadí a jako druhý opustí nejvyšší soutěž KC Zlín.  Sestupující nahradí v novém soutěžním ročníku SKK Jičín a Sokol Husovice.

V posledním kole soutěže padly dvě šestistovky. Kamila Katzerová porazila v Přerově 605 kuželek a Lucie Nevřivová z KK Blansko v Rosicích 608 kuželek. Vedení v pořadí jednotlivkyň dle dosaženého průměru z průměrů uhájila i po posledním kole Naďa Dobešová (583,6) ze Slovanu Rosice. V posledních čtyřech ročnících je to její třetí vítězství. Druhou příčku uhájila Aneta Cvejnová (574,2) z SKK Náchod a třetí skončila Jana Račková (568,1) ze Slavie Praha. Při pohledu na historická data je průměr Nadi Dobešová nejvyšší v historii stodvacítkové soutěže. Soutěž jednotlivkyň v zisku bodů pro družstvo vyhrála Aneta Cvejnová z SKK Náchod se ziskem 18 bodů. O bod méně získaly Markéta Hofmanová ze Sokola Duchcov a Zuzana Musilová z KK Blanska. 

Datum: 10. 4. 2016 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa