ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Výsledky Májového turnaje 2023

O víkendu 3.-4. června se konal 16. ročník Májového turnaje žactva. Letos si prvenství odvezla "domácí" Vysočina, na druhém místě se umístil Středočeský kraj a na třetím Jihočeský kraj. Tandemy ovládlo duo David Hlaváč a Kristýna Prouzová z Karlovarského kraje.

Na pelhřimovské kuželně se o víkendu 3. a 4. června konal 16. ročník Májového turnaje krajských výběrů žactva. V sobotu byl na programu turnaj čtyřčlenných družstev doprovázený soutěží o nejvyšší počet přeskoků přes švihadlo za jednu minutu. V neděli následovala soutěž smíšených tandemů.

V těsném souboji si letos prvenství odvezla "domácí" Vysočina s výkonem 996 bodů, na druhém místě se umístil Středočeský kraj s 992 body a na třetím Jihočeský kraj s 973 poraženými kuželkami. Nejlepšího výkonu turnaje docílil Jan Vrbka, zástupce Vysočiny, kterému se podařilo pokořit magickou hranici třístovky, a to skvělým výkonem 301 bez jediné chyby. Mezi dívkami byla nejlepší Karolína Kuncová z Jihočeského kraje, která docílila výkonu 259 poražených kuželek, stejně jako Natálie Dlouhá ze Středočeského kraje.

Na staré pelhřimovské dvoudráze se mezitím uskutečnila soutěž o nejvyšší počet přeskoků přes švihadlo za jednu minutu doprovázená o krátké podívání s hráči na téma rozcvičky a strečinku. Mezi chlapci s přehledem zvítězil Jan Procházka ze Středočeského kraje, který zatím jako jediný v historii turnaje pokořil hranici 200 přeskoků, a to díky výkonu 203 přeskoků. Z dívek byla nejlepší Karolína Kuncová z Jihočeského kraje se 163 přeskoky.

V nedělní soutěži tandemů zvítězila dvojice David Hlaváč a Kristýna Prouzová z Karlovarského kraje, kteří ve finále porazili Jana Vrbku a Rozálii Pevnou z Vysočiny. Třetí místo si odvezly týmy Ústeckého kraje (Michal Šimsa a Tereza Jíšková) a Prahy (Dominik Daněček a Agáta Hendrychová).

Gratuluji všem zúčastněným k jejich výkonům a bojovnosti a děkuji trenérům, rodičům a dalším doprovodům za to, že věnovali svým svěřencům čas a turnaje se s nimi zúčastnili. Velký dík patří rozhodčím a organizátorům z TJ Spartak Pelhřimov za ceny, které do turnaje poskytli, a za to, že turnaj opět proběhl hladce a ve skvělé atmosféře. 

Za tým Komise mládeže přeji všem hezké léto!

Lída Eliášová

Dokument s výsledky

Fotografie 

Datum: 11. 6. 2023 | Sekce: Mládež | Autor: Ludmila Eliášová