ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Interliga 22. kolo

Interliga má za sebou 7. úspěšný ročník. Pro některá družstva znamenal splnění stanovených cílů, pro některá skončil zklamáním. Takový je ale sport. Na jedné straně euforie z vítězství, na straně druhé obrovské zklamání. Soutěž proběhla dle pravidel a byla ozdobou toho nejlepšího co v kuželkářském sportu nabízí soutěže v Čechách a na Slovensku

Celkovým vítězem se s předstihem stalo družstvo ŠKK Trstené Starek, které prošlo soutěží s jedinou prohrou (16. kolo Slavoj Praha). Soutěž minimálně na rok opouští družstva TJ Tatran Sučany a SKK Hořice. Přeji Vám rychlý návrat mezi Interligová družstva. Samozřejmě, definitivní podobu a složení účastníků budeme znát až po uzavření přihlášek. Poslední kolo přineslo tyto výsledky. V předehrávaném utkání si Ježci z Jihlavy zajeli pro body do Brna, kde utkání ovládli jednoznačně 7:1. V tuto sobotu si SKK Rokycany v domácím utkání proti již sestupujícímu družstvu SKK Hořice oslavili obhajobu titulu Mistra ČR, výhrou 6:2. Lokomotiva Vrútky doma prohrála vyrovnané utkání s družstvem Podbrezové po dobrém výkonu 1:7. Hosté ale byli lepší jen o 42 kuželek. Ozdobou utkání byli výkony Petra Marčeka 661 p.k. a z hostujícího družstva Jan Bína 652 p.k. Brno Husovice doma odevzdali body TJ Rakovice, stejně tak Tatran Sučany přenechali body hostujícímu Valašskému Meziříčí o jedinou kuželku 3:5. Do Jihlavy si k poslednímu utkání zajeli hráči Slavoje Praha. Domácí podali vyrovnanější výkony a po zásluze berou body. V posledním utkání kola ŠKK Trstená Starek zaknihovala povinnou výhru nad FTC KO Fiľakovo. V utkání, ve kterém prakticky šlo jen o prestiž domácí potvrdili roli favorita a 21 výhrou v soutěži ukončili pro ně úspěšní 7. ročník Interligy.

Já chci všem poděkovat za spolupráci, za čas, který jste kuželkám věnovali. Přeji Vám krásné pohodové léto k načerpání nových sil do 8. ročníku, který se již teď hlásí o slovo. Ať se vám povede příprava na nový soutěžní ročník a v zdraví se v září těším na shledanou.

Datum: 16. 4. 2023 | Sekce: Interliga | Autor: Karel Bok