ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Soustředění dorostenecké reprezentace U18 v Polsku

Na základě pozvání polského svazu proběhla ve dnech 2.–4. 11. 2018 v polském Tarnowo Podgórne další část přípravy před MS v Rokycanech kategorie U18, společně s polským týmem.

Soustředění dorostenecké reprezentace v PolskuVýprava se sešla v pátek v Náchodě na kuželně a společně jsme se autobusem přepravili do městečka Tarnowo Podgórne, místa konání MS 2020 U23 a dospělých. Večer po příjezdu a večeři jsme se ubytovali v místním hotelu Vector, kde je i kuželna a proběhla zde po dlouhé cestě krátká porada ohledně sobotního a nedělního programu.

Zajímavostí je, že kuželna, na které soustředění proběhlo je vybavena dráhami a automaty z MS v Poznani 2008, na kterých Naďa Dobešová získala mistrovský titul.

V sobotu proběhl krátký zahajovací ceremoniál a po domluvě proběhlo neoficiální utkání mezi reprezentacemi dívek a chlapců, když se hrálo na střídačku a odehrálo všech 7 hráčů a hráček z každého týmu. V součtu zvítězili v obou kategoriích polské týmy, což nebylo tak podstatné, protože se jednalo zejména o zkoušku a hlavně to byla pro většinu první velká zkušenost v reprezentačním dresu. Nejlepšího výkonu dosáhl z chlapců Denis Hofman 604 kuželek a také 587 Jaroslava Soukupa bylo na poměrně těžké dráze výborných. Z děvčat nejlepšího výsledku dosáhla Barbora Bártková 547 kuželek. Večer proběhla společná večeře v místním sportovním centru OSIR, kterého je majitelem prezident PZK a představil nám halu, na které proběhne instalace osmi drah pro MS 2020.

Soustředění dorostenecké reprezentace v PolskuV neděli následovala další neoficiální část soutěžemi tandemů, tedy disciplínách, které jsou součástí MS dorostenců. Tady byli nasazeni losem a podle souhrnných výsledků proti sobě jednotlivé dvojice. Nejlépe se dařilo našemu tandemu Aneta Ondovčáková s Františkem Hejnou, kteří došli až do finále a tady porazili polský tandem až na S.V. Po obědě v cca 14 hodin jsme se vydali na zpáteční cestu do Náchoda a po pěti hodinové cestě jsme se v Náchodě v 19 hodin rozjeli do svých domovů.

Poděkování patří náchodským za azyl na kuželně před i po návratu z Polska.

Datum: 12. 11. 2018 | Sekce: Reprezentace | Autor: Vladimír Sedláček