ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Mezinárodní poháry družstev 2016

Ve dnech 3.–8. října se na třech místech uskutečnily mezinárodní poháry klubových družstev – Světový pohár se konal v Itálii v Bolzánu, Evropský pohár se odehrál v Srbsku ve městě Bačka Topola a Pohár NBC hostil německý Straubing. Nejúspěšněji z českých družstev si vedly ženy KK Slavia Praha, které na Poháru NBC obsadily stříbrnou pozici. Gratulujeme!

Ve všech třech soutěžích startují zvlášť muži a ženy, i systém hry je stejný. Nejprve se odehraje kvalifikace na 6×120 HS, ze které čtyři nejlepší družstva postoupí do dalších bojů. Nejprve se v semifinále utkájí vítěz kvalifikace se čtvrtým týmem a druhý se třetím. Na závěr turnajů se uskuteční souboje o bronz a finálová utkání.

V pořadí již 28. Světovém poháru nás budou reprezentovat vítězové naší nejvyšší ligové soutěže, kterými se v loňském ročníku stali ženy TJ Spartak Přerov a muži SKK Rokycany.

I Evropský pohár má za sebou již 27. ročníků, v tom 28. pak budeme mít zastoupení v podobě stříbrných medailistek 1. KLZ v podobě týmu žen SKK Náchod a po nevyužití možnosti přihlášení druhého týmu 1. KLM mužů TJ Sokol Luhačovice přešlo právo startu na SKK Svijany Vrchlabí (4. místo v 1. KLM).

Poháru NBC je ze všech třech akcí nejmladší, do letošního 15. ročníku mohla Česká republika přihlásit po dvou družstvech, a tak v ženách si zahraje třetí celek nejvyšší ligové soutěže KK Slavia Praha a vítěz Pro-Tec Cupu – Poháru ČKA, družstvo KK Slovan Rosice. V mužích si pak tento turnaj zahrají třetí celek z nejvyšší ligové soutěže KK Slavoj Praha a stříbrný tým z Pro-Tec Cupu TJ Třebíč (vítěz SKK Rokycany se účastní SP).

XXVIII. Světový pohár družstev 2016 Bozen, ITA
Účastníci muži (PDF, 34 kB)
Účastníci ženy (PDF, 34 kB)
Časový plán (PDF, 48 kB)
Startovní plán (PDF, 26 kB)
XXVIII. Evropský pohár družstev 2016 Backa Topola, SRB
Účastníci muži (PDF, 34 kB)
Účastníci ženy (PDF, 36 kB)
Časový plán (PDF, 49 kB)
Startovní plán (PDF, 38 kB)
XV. Pohár NBC družstev 2016 Straubing, GER
Účastníci muži (PDF, 35 kB)
Účastníci ženy (PDF, 34 kB)
Časový plán (PDF, 49 kB)
Startovní plán mužů (PDF, 28 kB)
Startovní plán žen (PDF, 23 kB)
Datum: 4. 10. 2016 | Sekce: Mezinárodní soutěže | Autor: Petr Streubel