ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Kuželkáři sezóny 2014/15 se stali Hana Wiedermannová a Martin Vaněk

V sobotu 20. června se v Rokycanech konalo slavnostní vyhlášení kuželkářských anket za sezónu 2014/15.

Kuželkář sezóny 2014/15 (Rokycany) Vyhlášení anket o nejlepší kuželkáře se již podruhé uskutečnilo na konci sezóny. Vyhlašovalo se tedy za uplynulý kuželkářský ročník, nikoliv za kalendářní rok. Akce se uskutečnila v restauraci Na Střelnici v Rokycanech a předcházelo jí zasedání Výkonné rady ČKA a Výkonného výboru ČKA.

Ocenění nejlepší kuželkářka sezóny 2014/15 získala Hana Wiedermannová, hráčka rakouského celku BBSV Wien (domácí klub KK Zábřeh) a reprezentantka České republiky. Výčet jejích letošních úspěchů je skutečně široký. Na květnovém mistrovství světa v německém Speichersdorfu získala s ženskou reprezentací bronzové medaile. Stejné umístění vybojovala také na světovém poháru jednotlivců v únoru. Z republikového šampionátu přidala do sbírky dva zlaté kovy a dvě nejcennější medaile přidala ještě v MČR dvojic (v ženách se sestrou Danou a ve smíšených dvojicích s Pavlem Jirouškem). V rakouské lize pomohla svému týmu BBSV Wien k titulu a stala se rovněž nejlepší hráčkou celé soutěže dle dosaženého průměru. Mezi muži zvítězil Martin Vaněk, hráč HKK Olomouc, odchovanec opavských kuželek, a rovněž reprezentant ČR. Martin si prvenství v anketě zajistil především vítězstvím na mistrovství České republiky jednotlivců v obou soutěžích (finále 120 HS, kombinace 2×120 HS). Byl také tahounem Olomouce v první lize mužů, kde se umístil na první pozici dle dosaženého průměru a na třetím místě v zisku bodů. Významnou měrou se tak podílel na bronzových medailích svého družstva.

Nejlepší juniorkou se stala Nikola Portyšová a juniorem Jan Bína (oba SKK Jičín). Talenty roku byli vyhlášeni Kateřina Vyhnálková (KK PSJ Jihlava) a Petr Vaněk (TJ Červený Kostelec). Ocenění za trenérskou činnost v této sezóně obdržel Jan Výrek (TJ Valašské Meziříčí) a za dlouhodobé trenérské úspěchy Zdeněk Blecha (TJ Centropen Dačice).

U příležitosti životních jubilejí byly také uděleny plakety za zásluhy. Do Síně slávy ČKA byl uveden Karel Řízek (SK Děčín).

Na závěr byla vyhlášena Kuželkářská hvězda sezóny 2014/15. Na základě rozhodnutí VV ČKA se jí stala celá reprezentace žen. Doplnila ji rovněž i Kuželkářská hvězdička, kterou byla vybrána kompletní dorostenecká reprezentace.

Výsledky kuželkářských anket 2014/15

Kuželkář sezóny 2014/15
1. Martin Vaněk HKK Olomouc 161 bodů
2. Milan Svoboda Chambtalkegler Raindorf (GER), TJ Sokol Kdyně 60 bodů
3. Zdeněk Vymazal TJ Sokol Husovice 52 bodů
Kuželkářka sezóny 2014/15
1. Hana Wiedermannová BBSV Wien (AUT), KK Zábřeh 145 bodů
2. Naděžda Dobešová KK Slavia Praha 42 bodů
3. Nikola Portyšová SKK Jičín 38 bodů
Junior sezóny 2014/15
1. Jan Bína SKK Jičín 158 bodů
2. Michal Pytlík SKK Rokycany 49 bodů
3. Martin Procházka KK Blanko 36 bodů
Juniorka sezóny 2014/15
1. Nikola Portyšová SKK Jičín 140 bodů
2. Natálie Topičová TJ Valašské Meziříčí 106 bodů
3. Veronika Wohlmuthová SKK Rokycany 47 bodů
Talent sezóny 2014/15
chlapci Petr Vaněk TJ Červený Kostelec 29 bodů
dívky Kateřina Vyhnálková KK PSJ Jihlava 29 bodů
Trenéři
Trenér sezóny 2014/15 Jan Výrek TJ Valašské Meziříčí
Trenérská stálice Zdeněk Blecha TJ Centropen Dačice
Síň slávy
Karel Řízek SK Děčín
Kuželkářská hvězda sezóny 2014/15
Kuželkářská hvězda reprezentace ČR – ženy
Kuželkářská hvězdička reprezentace ČR – dorost
Datum: 20. 6. 2015 | Sekce: Kuželkářské ankety | Autor: Petr Streubel