ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Vánoční turnaj dorostu 2014

O uplynulém víkendu se v Olomouci uskutečnil 15. ročník Vánočního turnaje dorosteneckých krajských výběrů, kterého se zúčastnilo celkem 11 krajů.

Vánoční turnaj dorostu 2014

Nezúčastnil se Liberecký kraj, Ústecký kraj a Praha.

Sobota patřila soutěži družstev na 4×120 hs. Na osmidráhové a organizátory velmi dobře připravené Olomoucké kuželně byli diváci svědky velice pěkných individuálních výkonů. Na třetím místě se umístilo družstvo Olomouckého kraje, které si odvezlo bronzové medaile za výkon 2192. Na druhém místě skončilo družstvo Zlínského kraje za výkon 2202 a odvezlo si stříbrné medaile. Vítězem 15. ročníku Vánočního turnaje krajských výběrů dorostu se stalo družstvo z Vysočiny, které za výkon 2215 si zaslouženě odvezlo zlato. Nejlepší výkon v jednotlivcích dosáhl Václav Švub (Olomoucký kraj) s celkovým náhozem  582 kuželek. Druhý skončil Petr Hendrych (Moravskoslezský) náhozem 566 kuželek. Třetí příčku obsadil Michael Kotal (Plzeňský kraj) náhozem 560 kuželek. U děvčat se radovala z vítězství Kusiová Aneta výkonem 587 kuželek (Vysočina), stříbrnou příčku obsadila Topičová Natálie výkonem 577 kuželek (Zlínský kraj) a na třetím místě se umístila Wohlmuthová Veronika výkonem 571 kuželek (Plzeňský kraj).

V neděli proběhla soutěž ve sprintu a smíšených tandemech. V soutěži tandemů zvítězilo družstvo (Jihočeského kraje) – Brtník, Černušková, kteří po napínavém finálovém souboji porazili dvojici (Plzeňského kraje) – Kotal, Wohlmuthová, kteří si odvezli stříbro. O bronz se dělily poražené semifinálové dvojice Bína, Portyšová (Královéhradecký kraj) a Bajer, Kovaříková (Středočeský kraj). Ve sprintu dívek se z vítězství radovala Nina Brožková (Královéhradecký kraj), která ve finále porazila Janýškovou Barboru (Moravskoslezský kraj). O třetí místo se podělily Tereza Buďová (Vysočina) a Karoline Utikalová (Karlovarský kraj). Nejlepším hráčem mezi kluky se zaslouženě stal Jan Vařák (Jihomoravský kraj), který ve finále porazil Mojmíra Holce (Jihočeský kraj) a ten si odvezl stříbro. O bronz se rozdělily Václav Švub (Olomoucký kraj) a Dominik Ruml (Královéhradecký kraj).

Po skončení sobotního programu se uskutečnila na olomoucké kuželně beseda trenérů s předsedou Komise mládeže Zdeňkem Jarošem. Velké díky patří Hanáckému kuželkářskému klubu Olomouc za organizaci turnaje a za prvotřídně připravenou kuželnu. Oba víkendové dny proběhly bez jediného problému a ve velice přátelské atmosféře k naprosté spokojenosti všech zúčastněných.

Komise mládeže ČKA děkuje všem trenérům mládeže v ČR za jejich obětavou práci, přeje krásné prožití vánočních svátků, hodně štěstí, zdraví a spokojenosti do roku 2015.

Datum: 17. 12. 2014 | Sekce: Mládež | Autor: David Wohlmuth