ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2023/24 – 14. kolo

Rosice i bez své nejlepší hráčky jasně přehrály Slavii Praha 7:1. Simona Koutníková porazila 657 kuželek.

Čtyři kola před koncem soutěže je na čela tabulky poměrně jasno. Rosice míří mílovými kroky k obhajobě titulu. Na druhý v pořadí SKK Náchod A mají náskok pěti bodů a v závěrečných kolech je čekají celky z konce tabulky KK Vyškov a SKK Náchod B. Třetí v pořadí Centropen Dačice ztrácejí na druhou příčku dva body a na čtvrtou Jihlavu mají náskok tří bodů. Na konci tabulky díky výhře Výškova nad béčkem Náchoda bude souboj o záchranu v soutěži hodně dramatický. Poslední Spartak Přerov ztrácí na předposlední KK Vyškov tří body a na SKK Náchod B ztrácí pouhý bod. Ve čtrnáctém kole braly oba body ve dvou utkáních hostující celky ve dvou domácí a utkání ve Zlíně skončilo nerozhodně.

V tomto kole padlo jen šest šestistovek. Výborný výkon podala v Rosicích domácí hráčka Simona Koutníková, která porazila 657 kuželek. Dařilo se Veronice Kábrtové v Náchodě, kde porazila 631 kuželek, ale ani tento výkon nepomohl domácím hráčkám k výhře.  Ke změně v čele pořadí jednotlivkyň po tomto kole nedošlo. Nadále vede Natálie Bínová Slovan Rosice průměrem z průměrů 618,98 před Janou Braunovou KK Jihlava 605,91 a svoji stájovou kolegyní Alenou Kantnerovou 598,75. Pořadí jednotlivkyň vede s náskokem dvou bodů a 100% úspěšností Alena Kantnerová pronásledovaná hráčkami, které mají na svém kontě 12 bodů, a to Natálii Bínovou, Zuzanou Holcovou KK Vyškov a Janou Braunovou KK Jihlava.

     1.  Alena Kantnerová             KK Slovan Rosice                  14      /   14   (100%)             43.5  /  56    (78%)

     2.  Natálie Bínová                  KK Slovan Rosice                  12      /   12   (100%)             35     /  48    (73%)

     3.  Zuzana Honcová               KK Vyškov                          12      /   14     (86%)             45.5  /  56    (81%)

     4.  Jana Braunová                  KK PSJ Jihlava                      12      /   14     (86%)             38.5  /  56    (69%)

Vedoucí celek tabulky Slovan Rosice hostil pražskou Slavii a ani neúčast zraněné Natálie Bínové v domácí sestavě neměla velký vliv na konečný výsledek. Jediný bod ve prospěch hostujícího celku získala v souboji třebíčských rodaček Helena Gruzsková, která přehrála Naďu Dobešovou 3:1. Výbornou formu v závěru sezona má Lucie Vaverková, která porazila 620 kuželek. Jedinou šestistovku z hostujících hráček pokořila Vladimíra Malinská, který porazila 606 kuželek, ale ani tento výkon na zisk bodu nestačil. Domácí hráčka Anna Štraufová porazila 614 kuželek a brala bod.

Hráčky Centropenu Dačice hostily v souboji o třetí příčku v soutěži KK Jihlavu. Úvod utkání vyšel lépe domácím hráčkám, které získaly vedení 2:0 o 38 kuželek. Ve střední části braly oba celky po bodu, a tak byl před závěrem stav utkání 3:1 a plus 73 kuželek ve prospěch domácího celku. V závěru utkání byly hostující hráčky úspěšnější. Získaly oba body, ale v obou případech výhry o sedm kuželek již nemohly ohrozit výhru Dačic, které se tak upevnily svoji pozici na třetím místě v tabulce.

Poslední celek tabulky Spartak Přerov hostil druhý v pořadí SKK Náchod A. Na průběhu utkání bylo postavení družstev v tabulce znát. Domácí hráčky zahrály hodně špatně. Jejich výkony skončily v červených číslech. a tak utkání nemohlo dopadnout jinak. Hostující hráčky nadělily domácím kanára, když zvítězily 8:0 o 241 kuželek. Jedinou šestistovku v utkání pokořila hostující hráčka Šárka Majerová, která porazila 602 kuželek.

KC Zlín hostil hráčky TJ Valašského Meziříčí. Domácí uhrály v průběhu zápasu pouze dva body ze hry, a tak díky tomu, že měly v konečném účtování o 14 kuželek více skončilo utkání remízou 4:4. Nejlepší výkon z utkání zahrála domácí hráčka Natálie Trochtová, který porazila 585 kuželek. Z hostujícího celku byla nejlepší Barbora Bártková díky lepší dorážce, když porazila 575 kuželek.

Béčko Náchodu hostilo v souboji o případný sestup do nižší soutěže hráčky KK Vyškova a má další smolný zápas za sebou. V dramatickém utkání omladina z Náchod měla šanci na zisk minimálně bodu. Po na body vyrovnané úvodní a střední části utkání nezvládly domácí hráčky závěr zápasu. Před závěrem byl stav utkání 2:2 a Náchod měl do plusu 27 kuželek. Vyškovu vyšlo v této fázi utkání na 100% střídání, když Lucie Trávničková střídala Simonu Koreňovou. Na obou dráhách svoji soupeřku Adélu Višňovou přehrála, ta porazila o 15 kuželek více, ale na body vyhrála její soupeřka 2,5:1,5. Vynikající výkon podala domácí hráčka Veronika Kábrtová, která porazila 631 kuželek. Z hostujícího celku byla nejlepší Zuzana Honcová, která má na svém kontě 591 kuželek.

 

Datum: 9. 3. 2024 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa