ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2023/24 – 12. kolo

Výborné výkony v Rosicích. Domácí celek porazil 3714 kuželek. Lucie Vaverková porazila 653 kuželek.

Jedna remíza, dvě výhry domácích a dvě výhry hostujících celků to je bilance dvanáctého kola. Venku zvítězila KK Jihlava ve Vyškově a Slavia Praha v Náchodě. TJ Valašské Meziříčí uhrálo bod v Přerově. Přerov tak získal v soutěži již třetí remízu a na výhru stále čeká. Tabulku vedou nadále hráčky Slovanu Rosice, které mají na druhý SKK Náchod A již sedm bodů. Rosice podaly v tomto kole nejlepší výkon v tomto ročníku, když porazily 3714 kuželek, a to je o 12 více jak na Jihlavu v pátém kole. Konec tabulky je nadále beze změn. Předposlední KK Vyškov ztrácí na desátý Zlín tři body a má náskok dva body na poslední Spartak Přerov.

Padlo osm šestistovek, z toho šest v Rosicích. Výkon kola má na svém kontě hráčka Slovanu Rosice Lucie Vaverková, která porazila 653 kuželek. Její spoluhráčka Natálie Bínová porazila 649 kuželek a Michaela Bagári KC Zlín 639 kuželek. Pořadí jednotlivkyň nadále vede Natálie Bínová Slovan Rosice 618,98 před Janou Braunovou KK Jihlava 607,65 a Alenou Kantnerovou Slovan Rosice 599,35. 100% úspěšnost v zisku bodů pro družstvo mají jen dvě hráčky, a to Alena Kantnerová a Natálie Bínová obě Slovan Rosice. Zatím nasbíraly plný počet 12 bodů.

Hráčky KK Vyškov neměly daleko k zisku bodů.  V závěru zápasu bylo jasné, že oba celky získají ze hry tři body a budou rozhodovat poražené kuželky.  V závěrečné dorážce si domácí hráčky stále udržovaly mírný náskok, ale tři hodovky soupeřek v samotném závěru a mávky domácích rozhodly o tom, že Jihlava nahrála o čtyři kuželky více a nakonec zvítězila 5:3. Vyškovské hráčky může tato prohra hodně mrzet. Mohly se v případě výhry zavěsit s jednobodovou ztrátou za KC Zlín na desáté příčce.

Rosice podaly doma opět vynikající výkon. Jasně přehrály KC Zlín, který uhrál dvě vítězství. Lenka Nováčková porazila Simonu Koutníkovou a Michaela Bagári po výborném výkonu 639 přehrála Barboru Janyškovou 606. Dařilo se Anně Štraufové, která porazil 637 kuželek. Z hostujícího celku zahrála na posledním postu výborně Tereza Divílková, která porazila 621 kuželek, ale na vynikající výkon Lucie Vaverkové to nestačilo.

Béčko Náchoda hostilo pražskou Slávii a dlouho mělo navrch. Před závěrem vedl Náchod 3:1 a hostující hráčky měly k dobru 12 kuželek. Závěr utkání domácím nevyšel. Výborně zahrála Helena Gruzstová, která porazila 603 a brala bod. I druhý bod se stěhoval na konto Slavie. Vladimíra Malinská nepotřebovala podat nijak oslnivý výkon. Na 520 jasně zvítězila. Slavie pak brala výhru 5:3 o 105 kuželek. Z domácího celku podala nejlepší výkon Tereza Bendová, která porazila 590 kuželek.

V dramatickém utkání v Dačicích byly nakonec úspěšnější domácí, které přehrály SKK Náchod A poměrem 5:3 o 23 kuželek. Před závěrečnou fázi zápasu vedly Dačice poměrem 3:1 o 84 kuželek. Na tomto náskoku má velký podíl výkon domácích hráček ve střední části utkání, kterou vyhrály 2:0 a nahrály 103 kuželek. Tato ztráta už byla příliš velké sousto pro hostující dvojici Cvejnová, Portyšová. Obě zahrály výborně, když porazily 594 resp. 599 kuželek. Na kontě domácích nakonec zůstalo 23 kuželek, a to znamenalo výhru 5:3. Nejlepší výkon domácího celku zahrála Pavlína Karešová, která porazila 590 kuželek.

Poslední celek tabulky Spartak Přerov hostil TJ Valašské Meziříčí. Před závěrečnou fázi utkání vedly přerovské hráčky 3:1 o 89 kuželek a vypadalo to, že by mohly uhrát první výhru v soutěžním ročníku. Opak byl pravdou. Závěr utkání vyzněl jasně ve prospěch hostujícího celku. Michaela Provazníková a Nikola Tobolová svoje duely jasně vyhrály. Na smazaní manka v poražených kuželkách neměly, a tak utkání skončilo nerozhodně, když na kontě domácích zůstalo plus sedmnáct kuželek.

Datum: 24. 2. 2024 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa